Dag 15 van 90 | Moederkracht

Hoi Lieve mama,

Wat fijn dat je er vandaag weer bij bent. Ik hoop dat je een fijn weekend hebt gehad en weer klaar bent voor een nieuwe week vol met leuke uitdagingen.

Ik heb mijn aflevering voor morgenvroeg klaarstaan en zet dit alvast online want morgen heb ik geen tijd om de week uitgebreid te openen want ik heb allerlei afspraken die ik moet nakomen. Ziekenhuis, belafspraken, voor je het weet is het weer middag en komt de kleine Lot weer thuis dus dan werk ik liever even nu zodat jij morgen weet wat je moet doen.

Dag 15 is de dag van dankbaarheid, en dat is eigenlijk een hele simpele opdracht. Schrijf gewoon eens wat dingen op waar je dankbaar voor bent. Even niet denken aan alles wat je nog wil bereiken, al die doelen die je nastreeft of alles wat je nog moet doen. Gewoon even inzoomen op wat er al is en wat fijn is, waar je blij mee bent dat het er is.

Je kan algemeen denken zoals ik ben mega dankbaar voor het dak boven mijn hoofd en dat mijn kinderen iedere dag een gezonde maaltijd eten. Maar je kan ook specifieker zeggen dat je dankbaar bent dat jullie in dit fijne huisje wonen waar ieder zijn eigen ruimte heeft gevonden waardoor je jezelf echt thuis voelt. Of, ik ben dankbaar voor de middagen omdat ik dan tijd heb om zelf de kinderen op te halen en even te kletsen met ze om te vragen hoe het met ze gaat. Ik ben mega dankbaar voor die mooie momenten die we samen iedere dag weer creeeren zoals samen eten aan tafel in de avond. Ik ben dankbaar voor de begripvolle woorden van collega’s, vrienden en familie. Ik ben dankbaar voor mijn talent wat ik heb om van niets toch maar gewoon iets te maken op allerlei gebieden. Misschien heb je een nieuwe hobby en ben je dankbaar voor het feit dat je dat hebt gevonden.

Er is veel om dankbaar voor te zijn, maar je moet het wel zien en durven te benoemen. Als je het niet ziet, dan gaat het zomaar aan je voorbij. Als je er even bij stilstaat zie je de dingen weer scherp en besef je heel soms dat je niet altijd zo hard hoeft te streven voor meer. Meer is leuk, maar niet altijd nodig.

Dankbaarheid dus. Je kan het opschrijven in je mamaboekje natuurlijk! Maar je kan ook een dankbaarheidsboekje beginnen. Een dagboekje waarin je iedere dag dankbaarheid uitspreekt. Ik zou dat dan plannen aan het einde van de dag want anders is het lastig te verzinnen aan het begin van de dag met al die gebeurtenissen nog voor je. Aan het einde van de dag kan je aangeven hoe blij je bent met de mooie momenten van die dag zodat je ze lekker met je meeneemt in gedachten tijdens je dagafsluiting.

Een fijn gevoel zorgt meteen voor een betere nachtrust.

Tot dinsdag ❤️

Liefs, Claire

Laat een reactie achter