AD(H)D & Autisme

Toen ik in 2020 Mamalistisch begon, had ik niet verwacht me te specialiseren in AD(H)D of autisme. Mijn jongste dochter was toen 5 en mijn oudste 11. Beide hebben ze iets bijzonders. De een heeft chronisch migraine en ADD, de ander is zeer slim tot hoogbegaafd en heeft kenmerken van autisme. Dit opende mijn ogen voor het belang van aangepaste routines en omgevingen. Ik leerde hoe belangrijk het is om écht rekening te houden met hun behoeften in huis. Of het nou gaat om dagroutines, kamerindelingen of kleurgebruik, het heeft een net wat andere invloed op hen dan op mij.

De kracht van structuur bij AD(H)D en Autisme

Dankzij mijn persoonlijke ervaringen ben ik me volledig bewust geworden van de unieke behoeften van gezinnen die te maken hebben met AD(H)D of autisme. Ik heb me intensief verdiept in effectieve organisatorische methoden die specifiek zijn afgestemd op deze uitdagingen. Mijn benadering richt zich op het bieden van praktische oplossingen die gericht zijn op het creëren van een geordende en rustgevende leefomgeving.

Ik werk nauw samen met gezinnen om op maat gemaakte plannen te ontwikkelen die aansluiten bij hun individuele behoeften en levensstijl. Mijn doel is om niet alleen de fysieke ruimte te organiseren, maar ook om ondersteuning te bieden bij het implementeren van routines en structuren die de dagelijkse stress verminderen.

Met mijn specialisatie bied ik een holistische aanpak die gericht is op het verbeteren van de algehele kwaliteit van leven van gezinnen die te maken hebben met AD(H)D of autisme.

leggen van een stevige basis en structuur voor groei en ontwikkeling
Claire Recourt

A(D)HD & Autisme

Ik bied ervaring, specialisatie en maatwerk voor gezinnen met AD(H)D of autisme. Mijn holistische benadering richt zich op het verbeteren van de algehele levenskwaliteit met concrete resultaten voor ogen.