"Plannen en Organiseren, Op School Kun je het Leren!"

Als professional organizer geloof ik sterk in de kracht van georganiseerd leven, vooral voor jongeren in het middelbaar onderwijs. Daarom bied ik workshops aan tijdens bijvoorbeeld coachuren, gericht op het organiseren van agenda's en tijdbeheer voor alle leerlingen van de brugjaren.

Ontwerp zonder titel (5)

Plannen en Organiseren moet je leren

Het maken van huiswerk en het voorbereiden op proefwerken of proefwerkweken zijn vaardigheden die kinderen moeten leren. Maar wist je dat het vermogen om te plannen en te organiseren pas echt ontwikkeld is rond de leeftijd van 25 jaar? Tot die tijd is het belangrijk om deze vaardigheden stap voor stap te oefenen. Daarom is het nooit te vroeg om te beginnen met het aanleren van deze essentiële levensvaardigheden, zodat kinderen een sterke basis leggen voor succes in hun academische en persoonlijke leven.

  1. Bevordering van Levensvaardigheden: Ik help leerlingen praktische vaardigheden te ontwikkelen, zoals het organiseren van hun agenda en het beheren van hun tijd. Dit legt een sterke basis voor hun toekomstige succes.
  2. Stimulatie van Persoonlijke Groei: Het leren organiseren van hun taken en tijd kan het zelfvertrouwen van leerlingen vergroten en hen helpen zelfstandiger te worden.
  3. Verbetering van Academische Prestaties: Door effectief tijdbeheer en organisatie leren leerlingen efficiënter te studeren, wat kan leiden tot betere academische prestaties.
  4. Voorbereiding op de Toekomst: De vaardigheden die ze tijdens mijn workshops leren, zijn niet alleen nuttig voor school, maar ook voor hun toekomstige academische en professionele carrières.

Ik ben er trots op om samen te werken met scholen om jongeren de vaardigheden te bieden die ze nodig hebben om te gedijen in een georganiseerde en gestructureerde omgeving.

Ik kom graag langs om dit met jullie te bespreken.

Claire Recourt

Juf Plan

Sinds 2020 zet ik mij in om alleenstaande moeders te helpen meer structuur en rust te vinden in hun leven, een reis die begon met de lancering van de dagelijkse podcast Mamalistisch. In 2021 groeide deze passie uit tot de oprichting van mijn website met blog, in 2023 lanceerde ik de webshop met mijn zelfontworpen dagritmekaarten voor kinderen die hier behoefte aan hebben (AD(H)D, Autisme) en in 2024 lanceerde ik met trots mijn e-werkboek én een compleet nieuwe stijl van mijn bedrijf. Het was ook het jaar waarin ik met succes mijn opleiding tot Professional Organizer afrondde, met een diploma als bekroning.

Mijn missie gaat verder dan alleen het creëren van orde; het is gericht op het bevrijden van zorgen, het empoweren van kinderen en het laten stralen van ouders van trots. Dat is mogelijk met het Project Juf PlanWorkshops op scholen. Een project waar ik sterk achtersta omdat het plannen en organiseren niet vanzelf komt. We kunnen deze lessen overlaten aan (alleenstaande) ouders maar waar anders kan je het beter leren als op school? Juf Plan komt je helpen.