#61 MOEDERSCHAP: verwachtingen versus realiteit

Hi Mama’s!

Moederschap kan een geweldige ervaring zijn, maar laten we eerlijk zijn, het kan ook behoorlijk uitdagend zijn. Veel moeders gaan het moederschap in met bepaalde verwachtingen, maar de realiteit kan nogal verschillen. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe moederschap eruit kan zien in vergelijking met wat we verwachten:

Verwachting: Ik zal altijd fris en fruitig zijn, zelfs na een korte nacht slaap.
Realiteit: Ik zou een marathon kunnen lopen en nog steeds moe zijn na een nacht met een pasgeboren baby.

Verwachting: Ik zal het perfecte evenwicht vinden tussen werk en gezin.
Realiteit: Ik ben blij als ik mijn kinderen op tijd naar school breng en niet in mijn pyjama naar mijn werk ga.

Verwachting: Ik zal nooit schreeuwen tegen mijn kinderen.
Realiteit: “Nee, niet nog een keer de vaas omgooien!” *zucht* “Kinderen, kunnen jullie alsjeblieft stoppen met gooien?”

Verwachting: Ik zal altijd tijd hebben voor mezelf.
Realiteit: Tijd voor mezelf? Wat is dat?

Maar ondanks de uitdagingen is moederschap een van de meest lonende ervaringen die er zijn. Het is een kans om te groeien, te leren en te genieten van de kleine dingen. Dus aan alle moeders daarbuiten: wees niet te hard voor jezelf en onthoud dat je niet alleen bent in deze reis!

Liefs, Claire