#58 Wat is nou dat grote geheim van sinterklaas?!

Hoi lieve mama’s, 

We kijken nog steeds elke avond trouw naar het Sinterklaasjournaal. Ondanks dat mijn dochter alles weet, de magie gaat niet weg. 

Vandaag kom ik er toch op terug want wat is nou toch dat grote geheim van Sinterklaas? 

Een vraag die mijn dochter mij vorig jaar stelde waardoor ik op zo’n keuzemoment kwam te staan. Neem ik haar mee die grote mensen wereld in of laat ik haar nog even lekker klein zijn? Ze was zeven en ze is de jongste thuis dus ja, dan wil je het geheim zo lang mogelijk verdoezelen toch? Je wil zo lekker dat magische gevoel vasthouden, deze tijd komt gewoon nooit meer terug. Als ze eenmaal alles weten, dan is het voorbij? 

Of toch niet?

Nouja, eigenlijk dus toch niet! Ondanks dat mevrouw precies weet hoe de vork in de steel zit, zit ze nog altijd met grote ogen en rode wangen te kijken naar wat er toch allemaal gebeurt op de stoomboot. Alle films over Sinterklaas in de bioscoop, vooral die met de familie Bellinga erin, wil ze zien. Ze heeft 100 verlanglijstjes gemaakt.. het wel of niet weten maakt dus misschien helemaal niet zoveel uit.

Voor de kindjes die dit toevallig lezen online of horen op mijn podcast, Sinterklaas heeft een geheim en dat weten alleen de grote mensen. Het is niet eens zo heel erg gek hoor, hij slaapt gewoon nog met een Teddybeer, net als jij! Maar oef… dat had ik dus eigenlijk niet mogen zeggen. Mondje dicht dus 😉 En nu snel wegwezen want deze informatie is voor mama haha.

Ik begrijp heel goed dat je het zo lang mogelijk niet wil zeggen. Maar er komt een dag dat het misschien wel aan te raden is om het zo luchtig mogelijk op te brengen. Lotje, mijn jongste, was helemaal ontdaan. Niet zozeer over de informatie die ik met haar deelde, maar wel omdat ik dus al die tijd deed ALSOF. Dat vond ze echt vreselijk. Ze begreep er werkelijk niets van. Blijkbaar hadden we het dus echt heel goed gedaan haha. Het leek wel alsof ik een vertrouwensbreuk had gepleegd. Ze was echt ontdaan. Ik was dus echt blij dat ik het had verteld en tergelijkertijd baalde ik als een stekker. Dit hele Sinterklaasgebeuren vind ik zo leuk! En nu was zij het meisje wat dat het niet zomaar mocht zeggen in de klas. Ze hoorde bij de grote mensen. Als ze informeert bij vriendinnen vragen ze altijd aan elkaar: Weet jij het al van Sinterklaas? Als je JA zegt, dan weet jouw vriendinnetje het en kan je er waarschijnlijk wel openlijk over praten. Maar eerst even verifieren door te vragen; wat weet jij dan? Als ze zeggen: huh, wat dan? Dan kan je het grote geheim wel verklappen maar dan dat geheim van die Teddybeer. Zo hebben wij het opgelost. 

Groep 5 en er zijn nog steeds kinderen die niets weten. Ik sta daar wel een klein beetje van te kijken, want nu vinden ze dat onderling toch wel een beetje gek worden. Ze vieren op school in groep 5 geen echte Sinterklaas meer, maar wel surprises. Dit jaar moeten we dus surprises maken, en dat is ook heel leuk. Zo leuk dat we het ook met ons gezinnetje doen. En omdat ik het zo leuk vind, ben ik al zo goed als klaar en moet de rest nog beginnen. Wel lastig, want de meiden hebben hier en daar nog wat hulp nodig. Met verpakkingsmateriaal, met een ritje naar de winkel, met privacy ook. 

Maargoed, het ging vandaag dus over het geheim van Sinterklaas. Loop je tegen een moeilijkheidje aan? Dat je het bijvoorbeeld verklapt? Dan mag je best vertellen dat Sinterklaas nog met een Teddybeer slaapt, alleen moet het kindje dan beloven het niet verder te vertellen. Sssst.

Fijne dag vandaag en tot…………….. morgen!

Claire