#47 mediteren daar heb ik geen tijd voor

Hoi allemaal,

Ik zal maar meteen aangeven dat ik niet mediteer. Ik kan dat niet ofzo. Ik luister wel graag naar meditatiemuziek als ik sport of smorgens wakker wordt. Dan doe ik mijn oortjes in en zoek ik op spotify naar relaxing spa muziek, zoiets. Dat stukje vergelijk ik dus met mediteren.

Veel mensen hebben het gevoel dat ze geen tijd hebben om te die rust te zoeken, maar het kan juist goed zijn om dagelijks echt een moment van rust in te bouwen..

In onze drukke levens kan het echt moeilijk zijn om rustmomenten te vinden tussen alle taken en verantwoordelijkheden door. Het is belangrijk om dit wel te doen om je energie en productiviteit op peil te houden. Hier zijn enkele tips om rust in je dagen in te bouwen.

Het begint met:

Plan je dag!

Maak een planning voor de dag en reserveer specifiek tijd voor rustmomenten. Zet bijvoorbeeld een half uur in de ochtend en middag apart om even te ontspannen. Zo creëer je tijd om dus te kunnen mediteren of iets wat daar op lijkt 😉

Zet notificaties uit!

Zet de notificaties op je telefoon en laptop uit tijdens je rustmomenten. Hierdoor kun je echt even loskoppelen en ontspannen.

Maak een wandeling!

Ga even naar buiten en maak een wandeling. Dit kan helpen om je hoofd leeg te maken en je energie weer op te laden. Elke vrijdag wandelen we samen buiten met Mamalistisch de podcast. Wandel gewoon eens lekker een keer mee!

Lees een boek!

Lees een boek of tijdschrift om even te ontsnappen aan de drukte van alledag. Dit kan helpen om je te ontspannen en je geest te verruimen. Lezen staat echt gelijk aan mediteren, dus zie je mediteren niet zitten lees dan wat vaker of andersom.

Door deze tips toe te passen, kun je rust in je dagen inbouwen en ervoor zorgen dat je energie en productiviteit op peil blijven.

Succes! Claire