#48 nergens geen puf meer voor

Hoi allemaal,

Ouderschap kan een van de meest geweldige ervaringen van je leven zijn, maar het kan ook echt overweldigend aanvoelen. Als je moeder bent, kan het voelen alsof je nooit genoeg tijd hebt om alles te doen wat je moet doen toch?

Het is normaal om je zo te voelen door al die verantwoordelijkheden van het moederschap, maar er zijn echt goede manieren om ermee om te gaan.

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is hulp vragen. Als je even echt extreem moe bent, kan het moeilijk zijn om te vragen om hulp, maar het kan een enorm verschil maken. Praat met je partner, familie of vrienden en zie hoe ze je kunnen helpen. Misschien kunnen ze je kinderen een paar uur per week van je overnemen, zodat je tijd voor jezelf hebt.

Die tijd voor jezelf besteed je niet aan je huis, je werk of de boodschappen. Die besteed aan jezelf. Pak een hobby op, ga shoppen, naar de kapper, laat je nagels doen of ga lekker sporten!

Een andere manier om met dat drukke ouderschap om te gaan, is door een routine te creëren. Structuur en routine kunnen kinderen helpen zich veilig en comfortabel te voelen, maar het kan ook jou als ouder helpen. Plan je dag zodat je genoeg tijd hebt om voor je kinderen te zorgen, maar ook tijd hebt voor jezelf.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat je een goede ouder bent, zelfs als je je moe, futloos en energieloos voelt. Zelfwaardering dus. Veel ouders hebben dezelfde gevoelens en worstelen met dezelfde uitdagingen. Wees lief voor jezelf en probeer te genieten van de tijd met je kinderen door dan maar even niks te doen. 

Voel je daar nooit schuldig over!

Claire