#46 HELP ik moet nog zoveel doen

Hoi allemaal,

Die klok dit weekend… Bam, een uur erbij! Nog nooit was het zo gemakkelijk om een uur eerder dan de rest op te staan. Doen dus! Hoppa, meteen een uurtje voor jezelf erbij vandaag. Daarmee heb je meteen de eerste tip te pakken want we gaan het deze week hebben over al die ballen die je hoog moet houden, en hoe dat bij jou kan voelen. Nou, ik kan je zeggen dat iedere moeder hier zo nu en dan flink van baalt. Wat een drukke dagen kunnen we hebben.

En dan is het dus ook mega begrijpelijk dat je je overweldigd voelt als je nog veel te doen hebt. En dan kan het moeilijk zijn om een ​​manier te vinden om je gedachten te ordenen en je hoofd leeg te maken. Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen ontspannen en om productiever te zijn of in ieder geval de boel draaiend te kunnen houden.

Tip 1

Maak een lijst van alles wat je moet doen: Zoek een rustige plek en schrijf op wat je allemaal moet doen. Het kan helpen om de taken in volgorde van belangrijkheid te rangschikken en deadlines te noteren. Dus je mamaboekje pakken, alles wat in je hoofd zit stapsgewijs opschrijven en al die dingen gewoon inplannen. Niet alles hoeft vandaag, dus als je slim bent doe je alleen wat écht moet vandaag en plan je de rest later in de week of weken.

Tip 2

En ook onder wat echt moet gebeuren zitten taken die nu gedaan moeten worden maar ook later vandaag kunnen. Prioriteer je taken: Zodra je een lijst hebt gemaakt, bepaal dan welke taken prioriteit hebben en begin daarmee. Op die manier kun je je concentreren op de belangrijkste taken en je minder zorgen maken over de rest.

Tip 3

Neem een ​​pauze: Het kan soms nuttig zijn om even afstand te nemen van je werk. Probeer een korte pauze te nemen om een ​​wandeling te maken, te mediteren, te sporten of iets anders te doen wat je leuk vindt en je kan helpen ontspannen.

Tip 4

Breek taken op in kleinere stappen: Het kan soms net wat teveel zijn om een ​​grote taak aan te pakken. Door de taak op te breken in kleinere stappen kan je het overzichtelijker maken en makkelijker om te doen. 

Tip 5

Wees vriendelijk voor jezelf: Het is makkelijk om kritisch te zijn op jezelf, maar probeer vriendelijk en positief te blijven. Herinner jezelf eraan dat je je best doet, meer kan je gewoon niet doen.

Hopelijk helpen deze tips je om je hoofd leeg te maken en je taken te voltooien. 

Veel succes! Claire