#44 Elke dag even samen spelen

Hoi allemaal, het is al donderdag joh! Zo snel gaat de week. In het noorden is het lekker vakantie, wij zijn alweer op de 4e dag na de herfstvakantie. Nou, en dus de 44e na de zomervakantie! Ik tel gewoon lekker door hoor! Al regent het pijpenstelen, ik hou me vast aan die warme herinneringen van de zomervakantie 😎

Vandaag wil ik je meegeven om elke dag even een 1 op 1 moment in te plannen met je kind. Dat kan een baby zijn, een peuter, kleuter, kind, tiener, puber… zelfs jong volwassenen hebben hier behoefte aan. Even met mama zijn. 

Die 1 op 1 tijd is belangrijk voor je kind en jou, want zo kan jullie band alleen maar groter worden. Het vertrouwen van je kind in jou ook. Vaak vragen de kinderen de hele dag tussendoor jouw aandacht. “Mama kijk eens!” “Speel je met mij een spelletje?” Vaak op momenten dat het net even niet lekker uitkomt. Als je het inplant kan je daar ook zelf rekening mee houden, maar ook jouw kind weet: mijn momentje komt eraan. Niet dat je de rest van de dag niet omkijkt naar je kind natuurlijk, maar dat is een moment waarop jullie allebei weten: die is voor elkaar.

Daarnaast kan je in die tijd die je inplant voor die 1 op 1 tijd, ook dingen doen die je kind helpen in zijn of haar ontwikkeling. Samen een telspelletje doen, voorlezen, knutselen waardoor de creativiteit vergroot. Noem maar op!

TIP: 

Vind je kind het in het algemeen lastig om alleen te spelen? Wat heel erg kan helpen is de 5 minuten regel. Help je kind de eerste 5 minuten op weg, en verlaat dan het spel. Dit doe je niet tijdens de 1 op 1 tijd, maar als je hebt afgesproken dat het kindje alleen moet spelen en dat lukt niet, bijvoorbeeld. 

Plan die 1 op 1 tijd dus zeker in! Bij de dagritmekaarten heb ik dit vertaald naar: samen spelen. ❤️

Claire