#38 VIJF manieren om in de ochtend meer tijd voor jezelf te creëren

Voor veel moeders (nouja, voor iedereen!) kan de ochtend een chaotische tijd zijn. Het kan voelen alsof je direct uit bed moet springen en meteen moet beginnen met het afwerken van je to-do-lijstje. Maar wat als je nu eens een paar eenvoudige veranderingen zou doorvoeren om meer tijd voor jezelf te creëren in de ochtend? Hier zijn vijf manieren om dit te bereiken:

  1. Sta eerder op: Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het kan echt een groot verschil maken. Sta een half uur eerder op dan normaal en geniet van je tijd voordat de dag echt begint. Je kunt mediteren, een boek lezen of gewoon genieten van een kopje koffie.
  2. Maak een ochtendroutine: Het hebben van een ochtendroutine kan je helpen om meer tijd voor jezelf te creëren en je dag op een positieve manier te beginnen. Dit kan variëren van een snelle work-out tot het schrijven van een dagboek. Kies activiteiten die voor jou werken en maak er een gewoonte van.
  3. Bereid je voor de avond ervoor: Maak het jezelf gemakkelijker door de avond ervoor alvast voor te bereiden. Leg je kleding klaar, maak je lunch en zet je ontbijt klaar. Op deze manier kan je de volgende ochtend rustig aan doen en hoef je niet te stressen over het klaarmaken van alles.
  4. Schakel technologie uit: Het is verleidelijk om meteen je telefoon te pakken zodra je wakker wordt, maar dit kan je ochtend humeur flink verpesten. Probeer in plaats daarvan de technologie uit te schakelen en te genieten van de stilte.
  5. Neem een ​​langzaam ontbijt: In plaats van snel een broodje naar binnen te werken, neem de tijd om te genieten van je ontbijt. Maak een gezond en voedzaam ontbijt en geniet ervan terwijl je langzaam wakker wordt. Dit kan je helpen om de dag rustig te beginnen en meer tijd voor jezelf te creëren.