#39 hoe een notitieboekje je dag kan beïnvloeden

Hoi lieve mama’s!

Pak een notitieboekje, de mooiste die je kan vinden en doop hem om in “Mijn Mamaboekje!”

Zo’n mamaboekje bijhouden is een geweldige manier om je leven te organiseren en je gedachten te ordenen. Door het opschrijven van je dagelijkse to-do lijstjes en intenties, kun je jezelf beter concentreren op wat je wilt bereiken en je doelen op een effectieve manier nastreven.

Het bijhouden van zo’n mamaboekje kan je helpen om je hoofd leeg te maken, omdat je alle taken en ideeën die je hebt opgeschreven hebt, en je niet meer hoeft te onthouden wat je allemaal nog moet doen. Het kan ook helpen om je stressniveau te verlagen, omdat je je zorgen en zorgen kunt uiten door ze op te schrijven.

Het is vooral nuttig om ‘s ochtends in je mamaboekje te schrijven, omdat je dan een frisse start kunt maken en je dag goed kunt beginnen. Het bijhouden van een mamaboekje kan je helpen om meer gefocust te blijven en je productiviteit te verhogen, omdat je je doelen en taken duidelijk hebt opgeschreven en je je eraan kunt houden gedurende de dag.

Indelen van jouw mamaboekje

Een mamaboekje is een handige tool om je dagelijkse taken te organiseren en je gedachten te ordenen. Er zijn veel verschillende manieren om je mamaboekje in te delen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  1. Intentie van de dag: Begin je dag door de intenties voor de dag op te schrijven. Dit kan helpen om je te concentreren op wat je echt wilt bereiken en je te motiveren om je doelen te bereiken.
  2. To do-lijst: Maak een lijst van de taken die je vandaag moet doen. Probeer de lijst niet te lang te maken, zodat je niet overweldigd raakt. Prioriteer de taken en begin met de belangrijkste taak eerst.
  3. Boodschappenlijstje: Als je boodschappen moet doen, maak dan een lijstje met wat je nodig hebt. Dit helpt je om georganiseerd te blijven en ervoor te zorgen dat je niets vergeet.
  4. Hoofd legen: Schrijf je gedachten, ideeën of zorgen op. Dit kan helpen om je hoofd leeg te maken en je te concentreren op wat echt belangrijk is.

Het belangrijkste is om een systeem te vinden dat voor jou werkt en dat je consequent gebruikt. Het kan even duren voordat je een systeem hebt dat goed werkt, dus wees geduldig en blijf het uitproberen tot je iets vindt dat voor jou werkt.

Tot morgen!