#37 5 dingen je iedere ochtend zou moeten doen

Hoi mama’s,

Omdat je wisselend opstaat wat betreft humeur, is het fijn om een routine in te bouwen die ervoor zorgt dat je jezelf rustig laat wakker worden. Dat gaat ons in al heel erg veel helpen omdat wij altijd ineens HOPPAAAA, plotseling dat bed uit moeten voor de kinderen. 

To do 1: kijk in de spiegel en glimlach even naar jezelf desnoods met kind op je arm. Denk aan positieve dingen. Dat zorgt voor een goed begin. 

To do 2: mediteren of lezen. Al is het maar heel even. Heb je geen tijd met de kindjes dan kan je oortjes indoen en een rustgevend Muziekje opzetten. Iedere ochtend die rust in jezelf naar boven brengen helpt om jezelf meer in het moment te zetten en stress te verlagen.

To do 3: sta stil bij bij hoe je je vandaag wilt voelen of waar je je op wilt focussen. Dat zorgt voor een richtlijn voor je dag. Gaat het ff niet zoals je wil, denk dan aan dat voornemen.

To do 4: leg een notitieboekje op tafel, met een pen. Dat is vanaf nu je mamaboekje. Deze week ga ik je hier meer over vertellen maar het is heel goed om smorgens even te schrijven. De dingen waar je over hebt gedroomd, de dingen die je wil doen  je niet moet vergeten. Even je brein opstarten en alles wat erin rond zweeft te ordenen. Lekkere start van de dag.

To do 5: sta een uurtje eerder op en neem alle tijd van de wereld. Ga op je gemak douchen, föhn je haren, scheer je benen, eet een uitbreid ontbijt, ga sporten, pak een boek en nestel je in de bank. Het mag dat hele uur allemaal. Dat uurtje is voor jou, en zorgt voor een ontspannen gevoel meteen in de ochtend.

Omarm deze dingen! Maak ze van jou! Dan zul je zien dat jouw ochtend veel fijner gaat verlopen.

Luister hier de aflevering van Mamalistisch de podcast: