#25 10 shopfouten die wij moeders maken

Wij moeders shoppen heel erg graag, tenminste dat idee heb ik want ik zie nog altijd meer moeders shoppen dan mannen. Maar, als we gaan shoppen maken we ook altijd allemaal dezelfde fouten. Ik neem je mee in de fouten die genoemd zijn door allerlei sites op het internet. 

  1. Shoppen met emotie

Nou, hier kan ik me zeker in vinden. Truitjes die iedereen heeft op school en je dochter nu ook zo graag zou willen. Dan hangt het daar in de juiste maat… wat doe je? 

  1. Voor jezelf gaan en terugkomen met ‘wat dingetjes’ voor je kinderen

“Oh kijk eens naar dit schattige jurkje voor Lot! Leuk he? En Soof, ik heb voor jou deze trui meegenomen. En allebei dit kettinkje, zo leuk!” En als je partner dan vraagt wat je voor jezelf hebt gekocht… “Oh, er was niet zoveel. Maar ik heb wel nieuwe onderbroeken, eindelijk!” #haaltsetvan3paaromaonderbroekenvanH&Muittas

  1. Shoppen zonder plan

Lekker de stad in met z’n allen! Dat is altijd een feestje. Maar wat we moeten hebben? Oh, een leuke trui of broek zou fijn zijn… Ik kan je voorspellen dat je met een jurk, een jas, een paar sokken en een nieuw huispak thuiskomt. Lekker, maar was dat wat je nodig had?

  1. Aanbiedingen meepakken bij de kassa

Ik ben hier ook zo gevoelig voor. Een nieuwe waterfles, dikke sokken, sneakersokken, haarklemmen, elastiekjes, kauwgom en een geurkaas. Als ik niet oplet bij Primark beland het allemaal in de tas. Niet duur, handig… maar… heb ik het nodig?

  1. Voedingsmiddelen kopen buiten het seizoen

Nou, best een goede tip dit. Want we hebben tegenwoordig ALTIJD peren, sinaasappels, winterpenen en boerenkool. Komkommer is eigenlijk alleen in juni ™ sept goedkoop. Broccoli van maart ™ juni. Bloemkool van mei ™ augustus en apserges alleen in mei en juni. Dan zijn ze dus ook veel goedkoper. Ga je nu in oktober? Kies dan voor snijbonen, wortelen, spitskool, courgette, paprika etc. Hoe ik dat weet? Ik vond het op google 🙂

  1. Teveel geld uitgeven

Ja, dat doen we niet allemaal maar ik wel. Stel ik ga voor een leuke jurk voor Lot en wil hier 35 euro aan uitgeven. Dan hangt er in de winkel altijd een leukere van 70 euro die ik haar dan weer enorm gun (emotie). Ook met boodschappen gaat dat zo. Raak Ranja is lekkerder dan eigen merk ranja. En in de LAYS chips kan zomaar het gouden ticket zitten, dus ja..

  1. De vaste uitverkoopmaanden niet in beeld hebben

Nou dat snap ik wel. Als ik een nieuwe jas nodig heb wil ik die ook vandaag en niet over 2 maanden met de kans dat de maat er niet meer tussen zit kopen. Maar, het is wel handig om in de uitverkoopmaanden met je lijstje van dingen die nog nodig zijn, bijvoorbeeld een nieuwe broek, extra paar schoenen, om dan te gaan shoppen. Uitverkoopmaanden zijn in de winter eind december, doe er je voordeel mee. Ik koop ook altijd kerstoutfits in de uitverkoop, net als de kleding voor oud & nieuw.

  1. alleen maar nieuwe kleding kopen

Ik ga al mijn hele moederleven naar de kringloop en nu is het hip. Koop bij de kringloop de merkjes, de bijzondere jasjes, de gekke spulletjes. Dingen die je graag zou willen hebben. Dat bespaard zoveel geld en het is ook nog eens heel uniek wat je vaak koopt. Je hoeft niet altijd alleen maar nieuwe kleding te kopen.

  1. De stijl van onze kinderen bepalen

Geef je kinderen keuzes want anders verdwijnen die dure jurkjes onderin de kast. Zo bepaal ik altijd met de meiden een look, de grove lijnen zet ik uit. Binnen de kaders kunnen ze kiezen wat ze mooi vinden. Wat ik echt niet mooi vind koop ik ook niet hoor, maar als het oke is en zij worden er gelukkig van, is mijn geld heel goed besteed! 

  1. shoppen volgens de richtlijnen

Mijn laatste tip is dat je op alle afdelingen kan shoppen. Zo vinden mijn dochters altijd hele toffe oversized truien op mijn afdeling, en ik vind oversized truien op de mannenafdeling. Heerlijk om savonds in weg te duiken. Vaak goedkoper ook nog 🙂

Doe er je voordeel mee en probeer de fouten te voorkomen.

Succes en tot MAANDAG! – Claire