#23 VISUALISEER JE BENODIGDHEDEN

Goedemorgen lieve mama’s van NL en BE,

Vandaag ga ik je leren dat je bepaalde dingen echt voor je moet kunnen zien voordat je naar de winkel gaat. Bij mij werkt dit heel goed als ik een lijstje maak. 

Ik loop in mijn hoofd de dag door en dan schrijf ik op wat er allemaal nodig is. Gaat het om de boodschappen, dan schrijf ik op wat we eten in de ochtend, wat we daarna kunnen nemen als tussendoortje. Als we wat gaan doen, lees ergens heen gaan zoals de Efteling, bedenk ik me wat we daar dan willen eten en drinken, of wat we meenemen. Wat dan handig is voor avondeten en of ik wel of geen borrelplankje neer moet zetten in de avond. Zo creëer ik een lijst met dingen die we nodig hebben. We hebben daar al wat van natuurlijk, dus dan kan je vanuit daar je boodschappenlijstje maken.

Als het gaat om kleding denk ik aan wat we nodig hebben als we wakker worden en gedoucht hebben. Ondergoed / lingerie komt dan als eerste voorbij, sokken, kledingsetjes voor dit seizoen. Daarna naar de schoenen, de jas. We gaan altijd op de fiets naar school, dus ik heb spullen nodig die ervoor zorgen dat we droog op school komen, of droog en warm als er ook nog eens sneeuw valt. Mijn dochters op school willen ook goed kunnen bewegen in de pauzes, dus dan moet het ook nog eens iets zijn wat ze makkelijk dragen 😉 Maar ook ik heb die spullen nodig voor op de fiets. Uit school hebben we een fijn rekje nodig om natte spullen op te kunnen drogen, of een lege kapstok (die hangt alleen altijd overvol) We hebben dan warme sokken nodig, lekkere huispakken en fijne warme buitenspeelkleding. Laarzen om naar het bos te gaan. Winterlaarzen als er sneeuw ligt en van die waterdichte handschoenen. In de avond een lekkere badjas voor na het douchen, goede pyjama’s en dan ben je een cirkeltje rond. We hebben natuurlijk ook de nodige feestjes te bezoeken, dus herfstkleding die naar een feest kan worden gedragen, of een etentje, is ook iets wat we kunnen gebruiken. De kleding voor de feestdagen kan al worden aangeschaft, maar hoeft nog niet (denk Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw)

Eigenlijk doorloop je de routines van je dag. Wat doen jullie op een dag? Wat is dan prettig om te hebben? Misschien heb je al een hoop, dat is heel fijn, dan kan je daar later de kasten goed mee inrichten. Maar het belangrijkste is dat je nu heel bewust wordt van alles wat er ECHT nodig is, inplaats van straks weer met de 10e spijkerbroek thuis te komen met die leuke trui, terwijl een waterdichte jas een net wat handigere aankoop zou zijn geweest.

Doorloop dus de routines in jullie dagen en visualiseer, schrijf op. 

SUCCES en tot morgen! – Claire