#22 DEZE KEER WEL ALLEEN GAAN

Hoi lieve mama’s van NL en BE,

Deze week gaat het over shoppen en dat kunnen wij heel erg goed. Het is alleen altijd even tussendoor, en vaak met de kinderen. Tenminste, zo gaat dat met mij.

De tip van vandaag = …

Probeer om alleen te gaan shoppen.

Shoppen met kinderen zorgt ervoor dat we vaak onnodige dingen kopen omdat je kind iets aanwijst waarvan je denkt, ach dat kan best laat ik dat dan ook maar meenemen. Of het nou om boodschappen gaat of om een nieuwe broek.

Het is ook super logisch dat je kind overprikkeld wordt in de winkels. Daarop zijn de winkels namelijk heel slim ingericht. Jijzelf bent hier ook gevoelig voor, want hoe vaak kom je niet met dingen thuis die je helemaal niet had willen kopen?

Het meenemen van je kind naar de winkels kan je echt stress geven… Een kind wat niet wil luisteren, overal aan wil zitten en vaak op het einde niet meer vrolijk mee stapt. Je tilt je vast een ongeluk als je kind nog draagbaar is, omdat het gewoonweg handiger is om je kind dan maar op te tillen.

Dankzij mijn werk op de klantenservice van HEMA weet ik ook dat er ontelbaar veel kinderen zijn die INEENS naar de wc moeten. Als dat niet kan, omdat er bijvoorbeeld geen openbaar toilet is, zorgt dat voor behoorlijke frustratie bij jou als ouder.

Het zijn allemaal redenen om te proberen die weekboodschappen in te plannen op een dag dat ze niet met je mee hoeven naar de winkel.

Het is niet zo dat de kinderen helemaal nooit meer mee mogen gaan natuurlijk, maar wel als je dingen MOET halen. Zoals het eten van vandaag, schoenen voor jezelf of een nieuwe jurk voor dat feest van je vriendin.

Deze komende periode is het helemaal slim om ze af en toe lekker thuis te laten want, dan kan je alvast wat stiekeme aankopen doen. Vergeet niet dat we richting de feestdagen gaan. Dat is natuurlijk reden voor wat voorbereiding op cadeautjesgebied. Handig als je tegen een heel leuk geprijsde cadeauwens aanloopt, kan je het zonder gedoe afrekenen en thuis verstoppen. 

Plan dus jouw alleen-shoppen-momenten in. 

SUCCES en tot morgen! – Claire