#21 SHOP TILL MAMA DROPS

Goedemorgen lieve mama’s van NL en BE,

Het is weer maandag dus ben ik deze week weer alle schooldagen online op mijn podcast Mamalistisch, je kan mijn blogs lezen op mamalistisch.nl en natuurlijk op de socials een voorproefje krijgen van de tip van de dag!

Deze week staat in het teken van shoppen en dat is niet zomaar uit de lucht komen vallen natuurlijk. Mijn dochters (en ik zelf!) hebben alle drie een waterdichte nieuwe jas nodig, de sjaals zijn nu echt uitgedragen, handschoenen voor de meiden hebben we nu al, voor mezelf nog niet.. we hebben broeken nodig, nieuwe schoenen… En wat denk je van de seizoenspullen voor in huis? Kerstlampjes, kaarsjes, dekentjes, kussentjes… ik wil zoveel! Jij misschien ook wel. Dus kijk deze week lekker met mij mee (as vrijdag weekvlog 16u) want ik ga een concreet plan maken. 

Veel vaker dan voor onszelf shoppen we voor de kinderen. Dat is helemaal niet gek want die groeien en die passen dit seizoen het meeste van vorig jaar niet meer. Balen, want dat waren best wel leuke truien waar je op rekende, en die broek die zo heerlijk zat is nu te kort. Dus je weet dat je wel MOET shoppen voor de kinderen. Het is alleen zo dat je niet altijd moet shoppen voor de kinderen. Je hebt zelf natuurlijk ook nieuwe regenlaarzen nodig als je een beetje een buitenmens bent… Maar ook een goede jas die tegen de regen kan voor op de fiets, een heerlijk warme sjaal voor de koude dagen, goede schoenen en ook wel wat leuke truien… Vergeet jezelf dus niet. Kom ik deze week natuurlijk op terug!

We shoppen ontzettend veel trouwens. We shoppen bijna iedere dag. En dan heb ik het niet alleen over kleding. Ook de boodschappen, alles voor onder de douche, schoonmaakproducten, wasproducten, cadeautjes voor jarige vriendjes, vriendinnetjes en familieleden, een nieuw kabeltje voor dit, een fijnere borstel, een nieuwe kaars… we zijn er best wel goed in. Dat betekent dat we het deze week dus ook echt gaan hebben over allerlei categorieën waarin geshopt moet worden. Hiermee kan je dus al aan de slag! Toen we samen gingen opruimen, heb ik je gewezen op het opschrijven van de artikelen die je eigenlijk niet zou moeten kopen. Heb je dat niet opgeschreven? Maak dan een lijst met alle wensen per categorie

 • koken en tafelen
  • kookgerei
  • Bakken
  • Servies
  • Meenemen en Bewaren
  • Keuken apparatuur
  • Glaswerk
  • Bestek
  • voorraad eten houdbaar 
 • badkamer
  • Make-up
  • gezichtverzorging
  • lichaamsverzorging
  • persoonlijke verzorging
 • Textiel
  • slaaptextiel
  • badtextiel
  • woonkamertextiel
  • raamdecoratie
  • keukentextiel
  • kleding kinderen
  • kleding moeder
  • kleding vader
  • sokken, ondergoed, hemden, lingerie
 • Kantoor en Vrije tijd
  • papier
  • schrijfgerei
  • tekenspullen
  • knutselspullen
  • hobby spullen
  • schoolspullen
  • gym / sport spullen
  • elektronica
 • Speelgoed

Met deze lijst kan je al een heel eind komen. Loop alles even na en schrijf op wat er ontbreekt. Het doel is dat we niet in het wilde weg meer gaan shoppen. 

Vergeet ook niet goed te kijken naar wat een fijne dag is voor jou om te shoppen 🙂 Dan heb je alvast iets om naar uit te kijken. 

SUCCES en tot morgen 🙂  – Claire