#19 schoonmaken om tot rust te komen

Hoi lieve mama, een hele goede morgen weer. Het is vandaag alweer donderdag, bijna weekend. Het regent en dat is nogal om te balen. Ben je net als ik aan het werk? Dan kan de regen op de achtergrond ook wel wat rust brengen. De zon zorgt bij mij voor het gevoel dat ik naar buiten wil, dat ik wil genieten. Als het regent en ik moet werken, dan heb ik dus meer rust om te kunnen werken. Naja, je snapt het vast!

De kleine is weer naar school gebracht achterop de fiets, want… mam mag ik alsjeblieft achterop. Ze slaapt slecht de afgelopen dagen, dus het is verstandig haar niet te overvragen dus ik wil de ochtend extra fijn en rustig houden. Het is ook maar een klein stukje fietsen, dus even achterop is niets teveel gevraagd. Altijd met die kleine waarschuwing erbij: Maar morgen weer op je eigen fiets! – OKE-

Als het regent is dat ook wel prettig, ik heb nog geen goede regenspullen in haar maat liggen. Nat op school zitten is vreselijk, ken je dat nog? Misschien zit je trouwens wel met natte kleding op je werk, dus dan zit je er nog altijd in. Volgende week ga ik aan de slag met het thema winkelen heb ik vanmorgen besloten. Na het opruimen en schoonmaken, mogen we wel weer wat nieuwe dingen voor komend seizoen in huis halen. Hoe ik dat allemaal doe laat ik je dan zeker weten.

Maar, ook de oudste is net naar school gefietst dus ik kan aan de slag met werk en Mamalistisch! Ik wil je alleen nog even wat meegeven over schoonmaken en wat dat doet met je hoofd.

Als je gaat schoonmaken kalmeer je jouw hoofd. Dat is net als bij opruimen zo. Je ordent bij opruimen je spullen, en per categorie merk je dat je meer rust krijgt in je hoofd. Als je gaat schoonmaken ben je met wat anders bezig, namelijk het wegpoetsen van onrust, van viezigheid, en je ziet meteen resultaat. 

Als je naar de schoonmaakspullen grijpt, en je zet een emmertje met sop klaar, je pakt wat doekjes, sponsjes etc., dan weet je zeker dat je iets gaat doen wat je naderhand een heel voldaan gevoel zal gaan geven. Het geeft je dus een positief gevoel. Maar dat is nadien.

Als je aan het poetsen bent werkt het bijna als zo’n ASMR filmpje waarin ze schoonmaken. Ken je ze? Ik zal er eens eentje plaatsen hier: https://youtu.be/JBm1aaSFXS8?si=Tu7f_1fZ2wxu4Bi4 Je kan dus enorm rustig worden van het hele schoonmaakproces. Neem hier ook zeker de tijd voor.

Naast echt reinigen met sop en doekjes, kan je ook jouw huis energetisch reinigen. Dat is nogal een ruim begrip. Het komt erop neer dat je alles wat met energie te maken heeft zuiver maakt. Dat begint natuurlijk met opruimen en poetsen van je woning, maar ook met het afscheid nemen van spullen in je huis door goed te organiseren. 

Je kan wierook branden, kaarsen, edelstenen neerleggen voor fijne energies of aurapsrays gebruiken om jezelf en jouw huis energetisch te reinigen. Je kan ook salie verbranden of geluiden inzetten om ruimtes van ongewenste energieën te ontdoen. Ook dat hoort bij heel wat mensen bij een grote schoonmaak. 

Ikzelf houd het alleen bij een sopje en een doekje, want daar heb ik het al enorm druk mee. Ik kan me wel voorstellen dat het ook goed bijdraagt aan het brengen van meer rust in je lichaam. 

Schoonmaken geeft je dus, naast een schoon huis, rust! Doe er je voordeel mee.

Fijne dag vandaag en tot morgen!