Moeder blij, kind blij | dag 5

We kunnen het onszelf zo druk maken. Vaak ook omdat we willen dat iedereen het gezellig heeft. Nog vaker komt het voor dat je hierbij jezelf voorbij loopt. Dat herken je vast als moeder.

Je bent bijvoorbeeld doodmoe, maar je kind wil zo graag nog even naar de speeltuin. De zon schijnt buiten, het kan nu want je hoeft nu eigenlijk even niets te doen. Dus loop je natuurlijk even mee naar buiten met het idee dan even lekker op een bankje te gaan zitten terwijl je kind speelt in de speeltuin. Volgens mij is het ook zo bedacht.

Buiten wil hij of zij geduwd worden op de schommel, en nog een keer, nog meer. Daarna moet je helpen met klimrek, tot je er zelf bijna is vastzit omdat je kind er niet meer uit durft te klimmen. Dan ineens, uit het niets, verschijnt er een soort Dennis de Mennis – achtig kind waardoor je je kind niet meer onbezorgd duft te laten ronddwalen. Je kind valt, Dennis de Mennis lacht, je irritatiegrens is bereikt en je eindigt, bezweet van het tillen van je kind, thuis om er vervolgens achter te komen dat het tijd is om eten te gaan koken voor het hele gezin.

Zo gaat het soms echt. En waarom? Omdat we denken, joh… ik doe mijn kind een plezier en loop even mee. Het gaat altijd anders dan je denkt. Zo vervelend.

Daarom ben ik ermee gestopt. Nou ja, dat zeg ik nu heel stoer maar ik sta nog steeds hoopvol met mijn zonnebril op in de speeltuin als mijn kind naar buiten wil en de zon schijnt even. Maar, ik heb geleerd dat timing alles is. Ik plan de momenten in. Ik plan de dag en aan de hand daarvan maak ik opties. Dat doe ik iedere ochtend met mijn Mamalistische dagritmekaarten.

Dagritmekaarten geven jouw kind, maar ook jou, een visueel inkijkje in de agenda. Wat er op de agenda staat bepaal jij. Ontbijten, naar school, samen spelen of alleen spelen… jij mag het zeggen. Wat er dan word gespeeld, hoe en waar, dat bepalen jullie samen.Binnenkort hier verkrijgbaar, samen met nog veel meer informatie 🙂

Maar, het doel is dat jij het jezelf niet te gek maakt. Dat je overzicht hebt en houd, niet steeds elke dag over je grens heen gaat. Dit is de dag, hiermee moeten we het doen en daarmee klaar. Daar kan je dus ook tijd voor jezelf uithalen, tijd om te genieten, om rustiger aan te doen. Dat maakt mij in ieder geval blij, ik denk jou ook. En je weet wat ze zeggen over blije moeders:

Een blije moeder = een blij kind (EN andersom)