Toe aan weekend | dag 4

Ik weet heus wel dat het nog geen weekend is, maar… morgen nog 1 dagje door bikkelen en dan is de kop er helemaal af. Dan hebben we die eerste week maar mooi gehad.

Ik ben toe aan weekend, en de meiden ook. Gewoon even niet tussen 6 en half 7 aan het ontbijt zitten. Even niet om 8 uur douchen en naar bed. Even geen 2 verhalen, nog eentje dan, voorlezen omdat ik hoop dat ze dan wel in slaap valt. Even geen driedubbele “waar is je mobiel” bedtijd-check bij onze huispuber.

Even gewoon niet.

Want daar is het weekend voor. Vrijheid voor mij, voor ons, voor de kinderen. 2 avonden gezellig samen voor de televisie kruipen. Gezellig lang tafelen, rustig de dag opstarten, wat leuks gaan doen. Even samen vrij zijn.

Wat ik vaak vergeet om te doen als het door de week zo hectisch is, is in het weekend wat leuks plannen. Deze keer ontgaat me dat echter niet, want ik heb er zelf zoveel behoefte aan. Het lijkt wel of ik een soort van heimwee heb naar de zomervakantie. Het is goed te weten dat ik daar komend weekend, weer een beetje van mag proeven. Dus ik plan wat gezelligs in voor zaterdag, wat makkelijks voor zondag. Ik schrijf zelfs alvast de boodschappen op zodat ik ook gezelligheid in huis haal door lekker eten aan te bieden en speciaal drinken. Heerlijk genieten!

Heel soms durf ik nog verder te dromen. Want het lijkt nog zo ver weg maar het mag inmiddels duidelijk zijn dat de weken voorbij vliegen, toch? Denk ook alvast eens aan de volgende vakantie. Het volgende rustpuntje heeft de prachtige naam: herfstvakantie. Ik moet er niet aan denken, herfst. Maar dat lieve mama’s, is weer een ander verhaal 😉 Die vakantie klinkt me als muziek in mijn oren. Dus de vrije dagen zijn aangevraagd en de plannen, daar gaan we komend weekend eens even lekker over dagdromen samen…