Dag 18 van 90 | schrijven in je mamaboekje

Dag 18 van de 90-Dagen Moederkracht Challenge: Schrijf in je Mamaboekje over je Ervaringen en Gevoelens tot Nu toe

Welkom bij dag 18 van de Moederkracht Challenge! Vandaag nemen we een moment om stil te staan bij je reis tot nu toe. We moedigen je aan om in je mamaboekje te schrijven over je ervaringen, gevoelens en inzichten die je hebt opgedaan tijdens deze uitdaging.

Het Belang van Reflectie

Reflecteren is een krachtig hulpmiddel om je vooruitgang te evalueren en dieper inzicht te krijgen in je eigen groei. Het helpt je om:

 • Bewustwording te vergroten: Door je gedachten en gevoelens op papier te zetten, krijg je een beter beeld van wat je hebt bereikt en wat je nog wilt verbeteren.
 • Je vooruitgang te vieren: Het is belangrijk om stil te staan bij de kleine en grote successen die je hebt behaald. Dit motiveert je om door te gaan.
 • Je doelen aan te scherpen: Reflectie helpt je om je doelen te herzien en aan te passen op basis van wat je hebt geleerd.

Schrijftips voor je Mamaboekje

Hier zijn enkele richtlijnen en vragen die je kunnen helpen bij het schrijven in je mamaboekje:

 1. Maak tijd vrij: Zoek een rustig moment en een comfortabele plek om te schrijven. Zorg ervoor dat je niet wordt afgeleid.
 2. Wees eerlijk: Schrijf eerlijk over je ervaringen en gevoelens. Dit is jouw persoonlijke ruimte, dus voel je vrij om je gedachten te uiten zonder oordeel.
 3. Gebruik vragen als leidraad:
 • Hoe voelde ik me toen ik aan deze challenge begon?
 • Welke activiteiten vond ik het leukst of meest uitdagend?
 • Welke veranderingen heb ik opgemerkt in mijn stemming, energie en welzijn?
 • Wat heb ik geleerd over mezelf tijdens deze challenge?
 • Zijn er specifieke momenten die me trots of dankbaar maken?
 1. Focus op emoties: Beschrijf niet alleen de gebeurtenissen, maar ook hoe ze je hebben laten voelen. Dit helpt je om dieper inzicht te krijgen in je ervaringen.
 2. Visualiseer de toekomst: Schrijf over hoe je je voelt over de komende dagen van de challenge. Wat zijn je verwachtingen en doelen voor de rest van de uitdaging?

Voorbeeld van een Reflectie

Hier is een voorbeeld om je op weg te helpen:

“Toen ik aan de Moederkracht Challenge begon, voelde ik me uitgeput en overweldigd door mijn dagelijkse verantwoordelijkheden. De eerste paar dagen waren een uitdaging, vooral toen ik probeerde nieuwe routines in mijn schema te integreren. Maar naarmate de dagen vorderden, begon ik kleine veranderingen op te merken. Mijn ochtendwandelingen brachten me rust, en het leren van een nieuwe hobby gaf me een gevoel van voldoening en opwinding.”

“Een van de meest memorabele momenten was toen ik besloot om ‘nee’ te zeggen tegen een extra verplichting die me stress bezorgde. Het gaf me de ruimte om tijd door te brengen met mijn kinderen en echt van hun gezelschap te genieten. Ik voel me nu meer in balans en heb meer energie.”

“Voor de rest van de challenge hoop ik meer momenten van rust en vreugde te vinden. Ik wil mezelf blijven uitdagen en nieuwe dingen proberen. Ik ben dankbaar voor de vooruitgang die ik heb geboekt en kijk uit naar wat komen gaat.”

Deel je Ervaring

Als je je comfortabel voelt, deel dan een stukje van je reflectie met jouw online community. Jouw verhalen kunnen andere moeders inspireren en bemoedigen. Plaats je gedachten in onze Facebook-groep of op Instagram met de hashtag #MoederkrachtChallenge of #Mamalistisch.

Reflecteren op je reis is een waardevolle stap in deze uitdaging. Het helpt je om je prestaties te erkennen, je doelen te herzien en jezelf te motiveren om verder te gaan. We zijn trots op je inzet en kijken uit naar je voortdurende groei.

Blijf doorgaan, je doet het geweldig!

Tot morgen,
Claire

Laat een reactie achter