Dag 6 van 90 | Moederkracht

Hoi lieve mama,

wat fijn dat jij er weer bij bent op deze zaterdag. Ik hoop dat het goed met jou gaat en dat je zin hebt in een volgende opdracht. Je zal zien en merken dat ik deze challenge echt in alle rust uit wil voeren. Ik wil mijzelf, en ook jou/ jullie, heb druk opleggen. We hebben het immers al druk genoeg. Ben je dus deze challenge aan het doen? Onthoud dat het dan energie moet geven. Dat is het doel namelijk ook, je zou het gaat vergeten.

Vandaag schrijf je een brief aan jezelf! Een brief met daarin de reden dat jij jezelf wil resetten of versterken. Waarom wil je dat zo graag? Heb je daar een echte motivatie voor? Wat voel je nu, waar sta je nu en waar wil je naartoe?

bijvoorbeeld:

Lieve ik,

Vandaag, 18 mei 2024, voel ik me moe en stuurloos. Ik heb 1001 plannen maar heb geen idee hoe ik die plannen allemaal kan uitvoeren. Het zou al helpen als mijn dochter goed kan slapen in de nacht, mijn oudste niet meer zulke heftige migraine aanvallen heeft en mijn zorgen en rust daardoor kunnen herstellen. Daarna kan ik graag mijn bedrijf opstarten als professional organizer. Het zou fantastisch zijn als ik dat fulltime kan oppakken zonder nog ooit afhankelijk te hoeven zijn van een werkgever die bepaald of ik wel of geen contract meer krijg aangeboden… daarvoor wil ik me sterker voelen, fitter en energieker dan ooit. Mijn challenge gaat me helpen mijn doelen te bereiken de komende 90 dagen. Mijn doelen zijn Lot helpen aan een goede nachtrust, Soof van haar dagelijkse migraine aanvallen afhelpen, zelf meer nachtrust kunnen hebben, meer zelfzorg en betere gezondheid. Ik wil graag 10 kg afvallen… daarnaast zou ik zo graag weer een fijne auto willen, mijn diploma halen en mijn bedrijf inschrijven bij kvk. Gewoon starten dus maar dan met een fantastisch plan wat bijna niet mis kan gaan.

liefs, Claire

mamalistisch.nl

Het schrijven van een brief aan jezelf met daarin je doelen heeft verschillende voordelen:

Door je doelen op te schrijven, word je gedwongen om ze concreet en specifiek te maken. Dit helpt om je gedachten te ordenen en duidelijkheid te krijgen over wat je echt wilt bereiken.

Een brief aan jezelf kan dienen als een krachtige motivatiebron. Door je doelen en de redenen waarom ze belangrijk voor je zijn op papier te zetten, kun je jezelf later herinneren aan je oorspronkelijke

Het opschrijven van je doelen creëert een gevoel van verantwoordelijkheid. Je hebt nu een document dat je kunt gebruiken om jezelf eraan te herinneren wat je wilde bereiken en waarom.

Een brief biedt een mogelijkheid tot reflectie. Je kunt terugkijken op wat je hebt geschreven om te evalueren hoeveel vooruitgang je hebt geboekt, welke obstakels je hebt overwonnen en wat je nog moet doen om je doelen te bereiken.

Door je doelen op te schrijven, visualiseer je de stappen die nodig zijn om ze te bereiken. Dit proces kan helpen om je doelen realistischer en bereikbaarder te maken.

Het opschrijven van je doelen en je plannen om ze te bereiken kan je zelfvertrouwen vergroten en een positieve mindset bevorderen. Het herlezen van de brief kan je herinneren aan je capaciteiten en je doorzettingsvermogen.

Al met al helpt een brief aan jezelf met je doelen je om gefocust, gemotiveerd en verantwoordelijk te blijven, en biedt het een nuttig hulpmiddel voor persoonlijke reflectie en groei.

Succes!

Lfs, Claire

Laat een reactie achter