Dag 5 van 90

Hoi Lieve mama’s,

Op deze vrijdag heb ik een leuke opdracht voor jou. Het is een beetje afgekeken van design je leven achtige cursussen die je kan volgen, oftewel een leuke creatieve workshop.

Ik heb zelf altijd het motto gehouden: als je het voor je kan zien kan je het bereiken. Dan is het tastbaar, je weet dat het bestaat, dat het kan en mogelijk is.

Zo heb ik al heel veel onmogelijke dingen in mijn leven mogelijk gemaakt. Zoals wonen met 2 kinderen in een appartement met 1 slaapkamer bijvoorbeeld. Ik zag het voor me dat ik hier 3 slaapkamers in kon krijgen zonder ook maar 1 muur af te breken. Zonder een compleet andere indeling te geven aan deze huurwoning. Gewoon, door extra muren, deuren en zelfs luchtopeningen te plaatsen. Wij hebben met zijn drieën dus ieder een eigen plek in dit tiny housje en dat heb ik zelf gecreeerd door het te visualiseren. Ik installeerde een app op mijn telefoon op advies van mijn collegamama, Het heet kamer planner: huis en interieur. Zo fijn, daar kan je de meubels op de goede afmeting inplaatsen dankzij vooraf ingeselecteerde IKEA meubels. Het mooie is, zie je dus een perfect passende kast, kan je die zo bestellen en HOP jouw visualisatie wordt werkelijkheid.

Maar voor ik dat deed had ik doelen. Die doelen werkte ik stuk voor stuk uit. Daarna zocht ik naar beelden en die plakte ik op. Dit werd voor mij een stukje tastbaarheid van al die mooie plannen en dromen die ik had. Door dat te doen wist ik dat ik het kon realiseren, en dankzij de app die ik zojuist noemde wist ik ook hoe.

Dat visualiseren is eigenlijk een psychisch stukje, want laat het vooral allemaal niet los. Zoek plaatjes van de sfeer die jouw doel omschrijft. Zoek vormen, structuur, kleuren van alles waar jij over nadenkt. Wat is rust voor jou? Is het een lesje YOGA, een SPA dag of juist lekker even met een boek HYGGE op de bank kruipen.

Ik heb een collage gemaakt, en dat adviseer ik jou ook te doen. Zoek plaatjes op internet en zet het in een document wat je uitprint en in je map bewaard. Of, zoek plaatjes in magazines of print ze uit en plak ze op een groot vel papier.

Je kan deze opdracht fantastisch combineren met de kinderen. Laat ze zelf ook hun toekomstdromen opplakken. Bedenk dat dit een hele mooie oefening voor ze kan zijn want het laat ze nadenken over hun nog te bewandelen paden (zeg ik dat niet even prachtig!)

Ik wens je veel plezier met deze opdracht. Mijn visualisatie:

Wil je dit beluisteren? Dat kan hier: Dag 5 van 90 | Moederkacht

Kijk je liever even met mij mee? Dat kan hier: 5. 90 dagen Reset & Versterk challenge | dag 5

Tot morgen!

Liefs, Claire

Laat een reactie achter