Challenge van 90 dagen

Goedemorgen lieve mama’s,

Deze maandag is het zover. Ik ga starten met het laten zien van mijn 90 dagen reset. Ik neem je mee in mijn challenge. Ik doe dit omdat ik het zelf kei hard nodig heb om weer even terug te komen op een plek waarvan ik kan zeggen: JA, het klopt. Nu klopt het gewoon even allemaal niet zo goed namelijk en ik heb tijd nodig om dit goed op te pakken.

Wat er allemaal speelt vergt gewoon enorm veel tijd en energie van mij. Het heeft te maken met familie, met gezin & werk. Het mooie is, het is allemaal op te lossen en op te vangen. Ik besteed hier dus veel tijd en energie aan MAAR, en nu komt het, dat heeft natuurlijk invloed op mijn humeur en mijn welzijn.

Dus maak ik NU ruimte voor mezelf. Ik heb een complete reset nodig. Ik wil mezelf sterker maken en duidelijk sturing geven aan de richting die ik op wil. Niet alleen maak ik meer tijd voor mezelf, want ook mijn kinderen hebben hulp nodig. Mijn volle aandacht. En die geef ik ze.

Ik weet dat ik niet de enige ben. Ik weet dat moeders dit vaker hebben. Dat je eigenlijk ONWIJS hard vastloopt, maar wel door moet. Er is geen andere keus. Het huis moet schoon, de opleiding behaald, iemand moet toch echt naar het schoolgesprek, de boodschappen komen niet vanzelf in de koelkast, de wassen moeten worden gedraaid, er moet geld worden verdiend, de kinderen verzorgd, de vakanties, verjaardagen en feestdagen moeten worden gevierd, de sporten opgepakt, de afspraken nagekomen… het is soms zoveel.

Dus wat doe je dan?

Prioriteiten stellen. Wat is belangrijk en wat minder?

Mijn dochters, familie, relatie en onze toekomst, dat is belangrijk. Ik ga voor rust en oplossingen. Ik heb een plan opgesteld en ben op zoek gegaan naar methodes om ondanks alles optimaal gebruik van de komende tijd te maken, zodat ik weer kan ademen.

De afgelopen weken heb ik jullie via mijn YouTube-kanaal meegenomen in mijn opruim- en schoonmaakwerkzaamheden. Vorige week kwam de tweede week van de meivakantie online, omdat ik dit een week vooraf zo heb ingepland. (Anders ben ik zo druk bezig met filmen en editen dat het niet meer leuk is om dit soort dagelijkse filmpjes met jullie te delen.)

De meivakantie is nu voorbij, dat was de eerste afspeellijst, mijn eerste reeks. Vandaag begin ik met een nieuw project en laat ik dit samenlopen met mijn podcast die inmiddels al online staat. Dag 1. Het is niet mijn sterkste aflevering denk i, want ik luister net terug en misschien was het nog iets te vroeg vanmorgen om op te nemen haha maar joh, de informatie is gegeven.

Op deze allereerste dag download je het LEVENSWIEL.

Hieronder kun je een afbeelding vinden van een taartvorm met 8 vakken. Er kunnen meer vakken worden gemaakt, maar dit zijn de 8 belangrijkste. Het gaat om huis, gezin, gezondheid, persoonlijke groei, werk, financieel, sociaal en je vrije tijd. Natuurlijk moet alles in balans zijn. Dat gaan we meten.

Je kunt een taartpunt zien als graadmeter. Er zitten 10 laagjes in. Neem bijvoorbeeld het eerste taartpunt. Daar staat je huis, je leefomgeving. Hoe ervaar je dat? Is er rust, is het naar wens? Woon je op een fijne plek, heb je het naar je zin, is je huis opgeruimd, fijn, de plek waar je tot rust komt? Je kan hier dus een beoordeling voor geven. Een beoordeling waarbij 1 het minste is en 10 het hoogste. Dus ben je tevreden maar moet er nog een hoop gebeuren om hier rust te vinden? Dan bepaal je dat het boven de helft is maar geen 10, dat is pas als je alles hebt opgepakt wat je zou willen aanpassen.

Door naar gezin, relatie. Hoe voelt dat? Denk daarbij aan je relatie, hoe gaat die, is het wat je wil. Je kinderen, hoe is jullie relatie. Gezinsroutines, gezelligheid en ontspanning samen. Is dat er? Vanaf 5 en hoger ben je tevreden en moet er her en der misschien wel wat gebeuren maar het is oké. Lager dan 5? Dan is er flink wat werk aan de winkel om je gezin en je relatie te laten kloppen.

Gezondheid hetzelfde. Ben je gezond? Leef je gezond? Eet je vitamines, drink je genoeg water, sport je of beweeg je voldoende. Beoordeel zonder nog doelen te stellen.

We gaan door naar jouw persoonlijke groei, jouw doelen in je leven. Heb je doelen? Ben je hiermee bezig? Sta je stil of werk je ergens naartoe? Dit doe je ook zo voor werk, financieel, sociaal en je vrije tijd. Beoordeel, stel jezelf vragen. Ben je gelukkig zoals het nu is of is er werk aan de winkel?

Je kan de cirkel natekenen of uitprinten en vervolgens eens kijken naar het resultaat. Wat doet het met jou om dit zo te zien?

Bij mij, en ik denk ook bij jou, word dit geen perfect rondje. Er is veel werk voor nodig om dit in evenwicht te krijgen. Om deze hele taart in te kleuren. Het hoeft ook niet perfect te worden, maar je wil wel naar volle taartpunt op sommige gebieden en meer dan 5 punten scoren op andere gebieden.

Als je het levenswiel zou vergelijken met andere moeders komt er waarschijnlijk een flink tekort aan de linkerkant, wat gaat over je sociale leven, je werk, je financiën en jouw vrije tijd. Dat is de reden dat ik het wiel op deze manier heb ingedeeld. Rechts is voor ons moeders mega belangrijk, links komt daarna. Rechts gaat namelijk over je gezin, familie, gezondheid je huis en hoe jij groeit als moeders, als mens.

Maar zonder links kan rechts geen standhouden. Goed om jezelf hier inzicht in te geven.

Probeer het eens uit, ga er mee aan de slag.

De komende 90 dagen zal ik je meenemen in wat ik hiermee doe. Op Youtube kan je dit het beste volgen. Als iets voor mij te privé is dan deel ik de stappen die jij en ik kunnen zetten om een bijna volle taartpunt te krijgen.

Uiteraard zit geluk in jezelf maar je kan het een handje helpen!

Deze week zetten we basis op voor de 90 dagen challenge, reset jezelf maak jezelf onherkenbaar sterk. Doe mee met Moederkracht: 90 Dagen Reset & Versterk Challenge

We doen het gewoon. SUCCES!!

download hier jouw levenswiel (pfd) –>

EN NATUURLIJK: Volg mij ook op Youtube: aflevering 1 kan je hier NU bekijken: