#41 HELP mijn kind werkt niet mee

Hoi allemaal! Het weekend zit er weer op en tevens de herfstvakantie in het zuiden van Nederland. Zo net voor de herfstvakantie vertrokken we nog in onze zomerjasjes in de ochtend naar school, nu zijn de dikke winterjassen en zelfs sjaals, handschoenen EN mutsen wel weer nodig. Hopelijk heb je ze op tijd klaar gelegd en was het vanmorgen niet één grote zoek-stress-ochtend voor je😉

Deze week wil ik het met je hebben over al onze mooie doelen die we voor onszelf hebben bedacht. We willen opruimen, routines maken, aan onszelf werken, genieten, meer rust krijgen, structuur en vooral: meer tijd voor onszelf creëren. Laten we het samenvatten als: “Meer rust in huis & hoofd” Nouja, laat dat net zijn wat Mamalistisch samenvat 😊

Goed dus dat je er weer bent! Dat is namelijk ook mijn doel. En met mijn handvaten bereik ik dat ook steeds. Ik zeg steeds, omdat je hier continu voor moet werken. Je kan niet zeggen: zo nu is mijn hoofd opgeruimd, mijn huis aan kant dus genieten maar… 

Het is een soort relatie, je moet hier continu aan werken. Het gaat niet vanzelf. Als je meedraait met mijn podcast Mamalistisch en ook de blogs leest, dan kom je in die routine terecht. In de molen, waarmee je steeds een stukje meer rust creëert. Stap voor stap. Soms moet je opnieuw beginnen, zoals opnieuw dat HELE huis van boven naar beneden opruimen, of opnieuw inzoomen op routines. Niet gek, want jij als moeder ontwikkeld maar jouw kinderen natuurlijk ook. Zo komen jullie samen als gezin steeds opnieuw in een andere fase. 

Zo ook een fase waarin je merkt dat je kinderen ineens niet meer meewerken aan alles wat jij voor ogen had. Shit. Want dat brengt jouw plannen behoorlijk in de war. NEE IK WIL NIET IN DE DOUCHE…. herkenbaar? Nee ik wil niet… of, als ze wat ouder zijn, laat me met rust! 

We willen het soms veel te goed doen voor ze, maar stiekem willen we ook dat er heel wat gebeurt voor onszelf. Als je kind nu in de douche gaat, dan kan ze om 19.30 naar bed en kan jij die serie op tv kijken. Of, als mijn kind nu even alleen speelt kan ik dat broodnodige telefoontje plegen. Als ze vanmiddag niet afspreekt kunnen we na school boodschappen doen samen. Als ze morgen om 7 uur pas opstaat, heb ik van 6 tot 7 lekker voor mezelf!

Maar als je kinderen ouder worden, krijgen ze ook eigen ideeën, wensen en verlangens. Natuurlijk bepaal jij de grote lijnen, maar het is niet gek dat er steeds vaker een NEE klinkt vanuit jouw kind. Gelukkig maar, want dat betekent dat jouw kind zich durft te laten horen. Altijd maar ja zeggen op alles wat jij wil dat het doet zou niet goed zijn. Handig, maar niet goed 😉

Wat kan je hier dan aan veranderen? Dat ga ik deze week met je doornemen! 

Morgen ben ik er weer, hopelijk jij ook ❤️Claire