Bezige Bij

Hoi allemaal! Het is weer een tijd geleden dat ik een blog heb geplaatst! Achter de schermen ben ik mega druk met Mamalistisch.

Momenteel ben ik dagritmekaarten aan het ontwerpen voor mama’s die de kinderen graag wat meer duidelijkheid willen geven overdag. Mijn jongste dochter had voor haar basisschoolperiode ontzettend veel behoefte aan duidelijkheid. Ik moest de hele dag herhalen wat we bijvoorbeeld na het eten van de boterham gingen doen. Wanneer we naar oma zouden gaan, wanneer we eindelijk zus van school zouden gaan halen.. Dat herken je vast!

Met plaatjes van internet begon ik waslijnen vol met uitleg op te hangen. Een soort plaatjesagenda. Op de afbeeldingen stond een boterham, een fiets of een appel. Ook foto’s van opa & oma, papa, zus. Alles kwam in beeld voorbij. Ik hing ze op volgorde zodat ze precies kon zien wat er na de boterham zou gaan gebeuren.

En opeens was het daar. RUST! Nou, ik maakte natuurlijk handig gebruik van zelfgemaakte dagritmekaarten. Dat is iets wat allang bestaat. Ze worden gebruikt in het onderwijs en op kinderdagverblijven. Steeds vaker worden ze door coaches aanbevolen omdat het duidelijkheid geeft aan je kind. Het scheelt heel wat onrust!

Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn dus nu ben ik ze aan het ontwerpen in mijn eigen Mamalistische stijl. Wat een feest. Samen met mijn partner brengen we ze na het hele ontwerpproces uit en kan je ze o.a. op mamalistisch.nl bestellen.

Hier komt natuurlijk snel een vervolg op!

Maar… dat is het niet alleen. Daarnaast ben ik aan het geweldige project begonnen wat ik al jaren wil voltooien. Er komt een heus boek! Het idee is om meerdere delen uit te brengen, voor moeders met baby’s tot moeders met pubers. Een flink project dus! Heerlijk om te mogen oppakken.

Dat was mijn update voor vandaag lieve mama’s! Fijne avond en tot snel 🙂