PURE ONTSPANNING

Hoi Lieve mama’s!

Hoe is het met jullie? Fijn dat je er weer bij bent! Ik ben Claire, en zoals altijd ben ik er elke dag onder schooltijd om jou te inspireren, je aan het denken te zetten of gewoon even wat ontspanning te brengen. Zoals je weet, deel ik vaak waar ik zelf middenin zit, omdat ik dan wat te ontdekken heb. En vandaag? Nou, ik ben aan het uitvogelen wat nou écht een goede manier is om snel te ontspannen. Gewoon even een diepe zucht tussendoor of zet jij liever een rustgevend muziekje op? We gaan het samen uitproberen! Superleuk dat je er weer bent, dit is Mamalistisch!

Wow, het weekend is weer voorbijgevlogen, hè? Voor mij wel! Ik moet nog steeds wennen aan dat vroege opstaan. Zes dagen per week om half vijf m’n bed uit, snel richting de sportschool. En voor je denkt dat ik dan intensief aan het sporten ben: nee hoor, ik heb een bijbaantje. Ik mag mijn lievelingssportschool schoonmaken in de ochtend! Heerlijk, het voelt als sporten, want ik zweet me kapot, en daarna ben ik vrij. Dan kom ik thuis, maak de meiden wakker, en zodra ze naar school zijn, keert de rust terug in huis.

Even over dat schoonmaken gesproken, het voelt toch ook een beetje als mijn work-out. En als ik eerlijk ben, vind ik dat niet erg. Hebben jullie ook weleens dat gevoel? Dan sta ik om half zeven al met m’n kopje koffie (hier is mijn favoriete koffiezetapparaat trouwens, als je benieuwd bent) terwijl de meiden nog liggen te snoozen. Het is echt een routine waar ik van geniet.

Nu ben ik al 40, en geloof me, ik heb veel dingen geprobeerd en meegemaakt, maar dit huidige ritme voelt als een cadeau aan mezelf. En laten we eerlijk zijn, als moeder moet je flexibel blijven. Mijn oudste heeft wekelijks afspraken vanwege haar migraine, en ik moet dus altijd snel kunnen schakelen. Die vrijheid is voor mij nu goud waard!

Maar goed, ontspanning dus!

Gisteren zat ik lekker op de bank te scrollen door Instagram, zoals we allemaal wel doen, en toen kwam ik zo’n reel tegen van een man die zei: “Heej, zin om even te ontspannen?” Nou ja, dat heb ik eigenlijk altijd wel, toch? Hij begon meteen met instructies, en ik bleef hangen. Hij zei dat ik mijn kaken moest ontspannen – wat ik dus meteen voelde – en toen liet hij me mijn schouders draaien en diep ademhalen. En weet je wat? Het werkte echt!

Wil je dit soort oefeningen ook een keer zelf proberen? Misschien vind je een goede meditatiekussen of fijne aromatherapie-kaarsen fijn om jezelf net dat beetje extra ontspanning te geven. Hier zijn een paar links naar mijn favorieten:

Mijn favoriete meditatiekussen voor extra ondersteuning

Geurkaarsen die je meteen in de zen-modus brengen

Of probeer deze superzachte deken voor ultiem comfort tijdens het mediteren

Laten we het samen doen, een kleine ontspanningsoefening:

Denk eens aan iets waar je je zorgen over maakt of wat je stress bezorgt. Waar voel je dat in je lichaam? Misschien in je schouders of je nek?

Kijk nu eens rond in de kamer waar je bent. Zoek iets roods. Gevonden? Goed zo! Zoek nu iets zilvers. Heb je het? Als laatste, kijk naar iets in de ruimte dat je écht vrolijk maakt, iets waar je van moet glimlachen.

Nu, ontspan je kaak. Laat je mond een beetje open hangen – niemand ziet je, dus gewoon doen. Draai je schouders naar achteren, twee keer. Trek je schouders omhoog en laat ze vallen. Voel je al een beetje minder spanning?

Denk nog eens aan wat je net zorgen baarde. Voelt het anders nu? Kijk naar dat ene ding dat je zo blij maakte. Zie je hoe het helpt om je gedachten even te verzetten?

Lekker toch?

Dit soort mini-oefeningen helpen mij echt om even tot rust te komen. Maar je kunt het ook combineren met fijne hulpmiddelen. Als ik echt even wil relaxen, pak ik mijn noise-cancelling koptelefoon erbij – serieus, dit ding is m’n beste vriend. Het maakt niet uit of je een druk huishouden hebt, zodra die op je hoofd staat, ben je meteen in een andere wereld!

Soms mediteer ik ook via de app Spotify, terwijl ik aan het opruimen of strijken ben. Het geeft zoveel rust, echt een aanrader!

Dus, als je de volgende keer wat ontspanning zoekt, doe wat we net deden: kaak loslaten, diep inademen, en je schouders laten zakken. Maak er een mooie dag van, en tot morgen weer!

Liefs, Claire!

Laat een reactie achter