Opruimen voor je vertrekt

Als moeder heb je een miljoen dingen aan je hoofd, dat is gewoon zo. Helaas! En die drukte van het dagelijks leven kan ENORM stressvol zijn. Maar wat als ik je vertel dat er een trucje bestaat om je meteen meer rust en balans te geven? Het geheim zit in het opruimen voordat je de deur uitgaat. Het werkt écht.

Goed, stel je even voor dat je een hele lange dag hebt gehad. Je hebt AL DIE KINDEREN naar school gebracht, boodschappen gedaan, gewerkt en nu is het eindelijk tijd om lekker naar huis te gaan. Je kijkt uit naar even dat momentje voor jezelf, even uitzoomen, even nietsen… maar zodra je de deur opent – je voelt ‘m aankomen- word je begroet door rommel: een berg afwas, half opgegeten boterhammen op de eettafel, speelgoed op de vloer, jassen en sokken die door de gang slingeren en onopgemaakte bedden. In plaats van even lekker te ontspannen met een kop thee of koffie, moet je aan de slag.

Jep, die herken je toch wel? Of ben ik de enige? Ik vertrek al een tijdje niet meer als laatste uit huis. Mijn oudste is puber en trekt dan wel eens die deur na mij dicht. Of, ik had enorme haast en dacht er gewoon niet over na om het even op te ruimen. En daar baal ik dan van, want ja… dit is het laatste waar ik zin in heb als ik thuis kom hoor.

Want stel nou dat je thuiskomt in een opgeruimd huis? De afwas is gedaan, het speelgoed ligt op zijn plek, je bed is netjes opgemaakt… heerlijk toch? Je kunt direct die lekkere kop thee pakken en neerploffen op de bank. Wij hebben hier speciaal een schommelstoel voor opgehangen trouwens, voor dit soort momenten zal je zo een leuk linkje geven! Dat gevoel van rust is onbetaalbaar, en het kost je maar een paar minuten extra in de ochtend.

Link naar schommelstoel

Opruimen voor je weggaat, waar let je op?

Wil je deze gewoonte in je dagelijkse routine opnemen? Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

  1. Maak je bed op: Het is een kleine moeite, maar een opgemaakt bed maakt een wereld van verschil. Een mooie beddengoedset geeft je slaapkamer meteen een luxe uitstraling.
  2. Doe de afwas: Niemand wil thuiskomen in een keuken vol vieze borden. Met een goede afwasborstel en een snelwerkend afwasmiddel ben je zo klaar. Deze afwasborstel is een lifesaver!
  3. Houd oppervlakken schoon: Een opgeruimd aanrecht of een nette salontafel zorgt direct voor een rustiger gevoel. Deze opbergmanden helpen je om kleine spullen snel op te ruimen.
  4. Betrek je kinderen: Maak opruimen een gezamenlijke taak. Spelenderwijs leren ze hun eigen speelgoed op te ruimen. Deze opberger op wielen maakt het opruimen zelfs leuk!
  5. Gebruik een checklist: Een checklist helpt je om niets te vergeten. Begin met een eenvoudige routine en breid deze uit naarmate je gewend raakt aan de nieuwe gewoonte. Je kunt deze handige magnetische planner gebruiken om je lijst bij te houden.

Het Effect op Je Gemoedstoestand

Als moeder is het hartstikke belangrijk om momenten van rust voor jezelf te creëren. Een opgeruimd huis is daar gewoon de allerbeste basis voor. Wanneer je niet constant wordt geconfronteerd met rommel, kun je je beter ontspannen en genieten van je tijd thuis. Bovendien geef je je kinderen een goede les mee: het is belangrijk om een georganiseerde en rustige leefomgeving te creeëren.

Opruimen voordat je vertrekt is een kleine moeite en geeft grote beloning. Probeer het eens uit, ontdek hoe deze hele simpele gewoonte jou ook veel meer rust kan brengen. Trouwens, je zult merken dat je niet alleen meer rust ervaart, maar ook dat je je huis echt als een jouw lekkere plekje gaat zien.

Maak je huis een plek waar je altijd met een glimlach thuiskomt!

Liefs,

Claire

Laat een reactie achter