Dag 1 na de zomervakantie

Hoi lieve mama’s,

Wat een fijne dagen hebben we achter de rug! Een heerlijke zomervakantie vol avonturen en mooie momenten. Ik vind dat we het goed gedaan hebben als ouders en dat jij jezelf best een schouderklopje mag geven. Het zit erop! Al die dagen vol vermaak heb je weer achter de rug. De rust, regelmaat en het ritme komt weer terug. Het wordt weer “normaal”.

Met dat gegeven starten we deze week op. Het normale leven gaat namelijk gepaard met de tijd goed managen. Zorgen dat je routines hebt zodat al die afspraken op de planning afgevinkt kunnen worden en dat het ook nog eens allemaal lekker voelt.

Bij ons is het zo geregeld dat ik in de vakantie bijna niet heb hoeven werken. Dat kwam overigens heel toevallig zo uit met vakantiedagen, einde contract, nieuwe baan en een lekkere afrekening wat betreft opgebouwde vakantie (lees OVER) uren. Dat laatste hoop ik overigens deze week te ontvangen hahaha.

Maar dat betekent dus dat ook ik mezelf moet gaan aanpassen. Deze week nog even rustig opbouwen en vanaf volgende week weer werken van 9 tot 14 en op vrijdag van 9 tot 12. Dan mag ik naar cliënten rondom mijn woonadres die kampen met een ziekte, handicap of door ouderdom niet meer zelf hun huishouden kunnen doen. Ik help mensen met schoonmaken, wassen, strijken, opruimen… dat soort dingen. Pittig doorwerken op sommige plekken, maar een heel fijn gevoel als je weer op de fiets stapt en naar je eigen schone huisje fietst. Lijkt me vreselijk als je dingen niet meer kan. Dat je afhankelijk bent van anderen. Daarom probeer ik altijd écht contact te maken en te doen waar ik zelf ook blij van zou worden.

Maar dat betekent dus ook dat ik veel van mezelf geef als ik werk. Met veel liefde overigens, maar het hakt er best in. En, ik ben dit tijdelijk gaan doen. Ondertussen werk ik aan een ander plan waar ik je binnenkort in mee ga nemen.

Het gaat dus nu deze week vooral om zorgen dat het allemaal lekker loopt. Daar neem ik je in mee op mijn podcast. Vandaag was de eerste schooldag. Ik heb lekkere dingetjes gekocht voor wat lekker uit school, heb verhalen aangehoord in een rustig gesprekje en toen.. wilde ze afspreken met een vriendin. Daar is ze nu mee naar HEMA om wat leuks te kopen voor een jarige vriendin en die blijft gezellig mee-eten. Zo maken we van deze dag een echt “Back2School – feestje”

Mijn oudste start morgen met school en is ook naar HEMA voor schoolspullen samen met een vriendin. Er zit 6 jaar tussen de zussen, maar de interesses liggen nog steeds behoorlijk op 1 lijn. Zo grappig. Alle meiden zijn zo terug in huis, ik geniet van dit soort “open huis” dagen.

Geniet nog lekker van de vrije dagen als je nog vakantie hebt! En voor iedereen die ook in het Zuiden woont: succes met het terugvinden van jullie werk- & schoolritme!

Veel liefs,

Claire

Laat een reactie achter