Terug naar school, 5 tips voor rust

Lieve mama’s,

Het is weer die tijd van het jaar – de meivakantie is voorbij en het is tijd om terug te keren naar de schoolroutine. Het organiseren van materialen, het instellen van slaapgewoonten en het plannen van maaltijden kunnen nogal een uitdaging zijn na een ontspannen vakantieperiode. Maar geen zorgen, met een beetje planning en voorbereiding kunnen we deze overgang soepel laten verlopen! Hier zijn vijf eenvoudige tips om je te helpen bij het voorbereiden op het nieuwe schooljaar:

1. Maak een terug-naar-school checklist: Het opstellen van een checklist met alle benodigde schoolmaterialen kan een redder in nood zijn. Noteer alles wat je kinderen nodig hebben, van boeken tot gymkleding, en vink het af terwijl je alles verzamelt. Zo voorkom je last-minute stress op de ochtend van de eerste schooldag.

2. Creëer een slaaproutine: Begin een paar dagen voor de eerste schooldag met het aanpassen van het slaapschema van je kinderen. Door geleidelijk aan vroeger naar bed te gaan en eerder op te staan, help je hen om weer in het ritme te komen. Zo voorkom je vermoeidheid en ochtendhumeur op de eerste schooldag.

3. Maaltijdplanning en voorbereiding: Maak het leven gemakkelijker door vooruit te plannen wat betreft maaltijden. Maak een weekmenu en bereid waar mogelijk maaltijden van tevoren voor. Op die manier hoef je niet te stressen over wat je moet koken tijdens drukke ochtenden of avonden.

4. Organiseer schoolbenodigdheden: Zorg ervoor dat alle schoolbenodigdheden klaar zijn voor gebruik. Creëer specifieke opbergplekken voor rugzakken, lunchboxen en andere schoolspullen, zodat je kinderen ze gemakkelijk kunnen vinden en pakken wanneer dat nodig is.

5. Communiceer met je kinderen: Last but not least, communiceer met je kinderen over de terugkeer naar schoolroutine. Bespreek wat er gaat gebeuren en benadruk het belang van planning en gezonde gewoonten. Betrek hen bij het organiseren van hun eigen spullen en schema’s, zodat ze zich betrokken en verantwoordelijk voelen.

Ik hoop dat deze tips je helpen om je voor te bereiden op een succesvolle overgang naar de schoolroutine. Veel succes en tot snel!

Liefs,Claire