Tips voor het opruimen van abonnementen en accounts ❤️

Hoi lieve mama,

Laten we het eens hebben over iets dat ons allemaal bekend voorkomt: abonnementen. We hebben allemaal wel een paar liggen, of het nu gaat om streamingsdiensten, tijdschriften of andere abonnementen die we ooit enthousiast hebben afgesloten maar nu eigenlijk niet meer gebruiken. Het is tijd om ze eens onder de loep te nemen en te beslissen wat er weg kan.

We kennen het allemaal wel, die streamingsdiensten waar we ons ooit voor hebben aangemeld omdat we dachten dat we ze allemaal zouden gebruiken. Maar laten we eerlijk zijn, gebruik je ze echt allemaal? Misschien is het tijd om wat te snoeien. Kijk eens kritisch naar welke diensten je echt gebruikt en welke je eigenlijk al maanden niet meer hebt geopend. Hetzelfde geldt voor tijdschriften en andere abonnementen waarvan de stapel ongelezen exemplaren alleen maar groter wordt.

En laten we het niet vergeten: je online veiligheid. Wanneer heb je voor het laatst je wachtwoorden geüpdatet? En hoe zit het met die accounts die je ooit hebt aangemaakt maar eigenlijk nooit meer gebruikt? Neem de tijd om je wachtwoorden te vernieuwen en overweeg om die oude accounts op te ruimen. Het kan een hele opluchting zijn om wat digitale ballast kwijt te raken.

Maar laten we deze opruimmissie nog gemakkelijker maken door een paar simpele stappen toe te voegen die je kunt volgen:

  1. Maak een lijst: Begin met het maken van een lijst van al je abonnementen, inclusief streamingsdiensten, tijdschriften en andere online diensten waar je voor betaalt.
  2. Evalueer je gebruik: Ga door de lijst en beoordeel hoe vaak je elk abonnement daadwerkelijk gebruikt. Markeer degenen die je regelmatig gebruikt en die het geld waard zijn.
  3. Schrap wat niet meer nodig is: Kijk vervolgens kritisch naar de abonnementen die je zelden of nooit gebruikt. Overweeg om ze op te zeggen en de kosten te besparen.
  4. Plan je opzeggingen: Neem de tijd om de abonnementen op te zeggen die je niet meer wilt behouden. Plan deze taken in je agenda zodat je er tijd voor vrijmaakt.
  5. Update je wachtwoorden: Neem ook de gelegenheid om je wachtwoorden te vernieuwen voor de diensten die je wilt behouden. Gebruik sterke, unieke wachtwoorden voor elke account.
  6. Verwijder ongebruikte accounts: Tot slot, ga door je online accounts en verwijder degenen die je niet meer gebruikt. Dit helpt niet alleen bij het opruimen, maar verbetert ook je online veiligheid.

Met deze stappen wordt het opruimen van je digitale abonnementen en accounts een fluitje van een cent. Zo houd je meer tijd over voor de dingen die er echt toe doen… Geniet van je dag vandaag en tot snel ❤️

Liefs,
Claire