Stappenplan inbox Opruimen

Lieve Moeders,

Als drukke moeders met een druk gezinsleven, kennen we allemaal dat gevoel van een overvolle mailbox.

“Ik heb je een mailtje gestuurd!” Uhhh… jij weet nergens van. Herken je dat?

Vast in je spambox terecht gekomen, of … het staat er gewoon tussen maar het was je totaal niet opgevallen. 🙈

Tijd om de boel daar eens op te ruimen! Met een beetje organisatie en doorzettingsvermogen krijgen we die digitale chaos weer overzichtelijk.

Check dit stappenplan om je e-mailinbox op te ruimen. Superhandig!

Stap 1: Neem de tijd
Zet een bakkie thee of koffie, en neem even de tijd om je inbox rustig te bekijken. Laat je niet gek maken door de hoeveelheid e-mails; we gaan er één voor één doorheen.

Stap 2: Opruimen
Begin met het verwijderen van de e-mails die je niet meer nodig hebt. Dat kunnen oude nieuwsbrieven zijn, aanbiedingen van winkels die je niet interesseren, of e-mails die je al hebt afgehandeld. Een opgeruimde inbox begint met het loslaten van wat overbodig is..

Stap 3: Archiveren
Bewaar e-mails die nu misschien niet relevant zijn, maar in de toekomst van pas kunnen komen. Denk aan schoolmededelingen, informatie over aankomende evenementen of reisbevestigingen.

Stap 4: Maak mappen aan
‘t Is handig om je inbox te ordenen met mappen. Maak categorieën aan die passen bij jouw leven als moeder, zoals ‘School’, ‘Werk’, ‘Familie’, ‘Huishouden’, enzovoort. Versleep e-mails naar de bijbehorende map om ze gemakkelijk terug te vinden wanneer je ze nodig hebt.

Stap 5: Afmelden voor nieuwsbrieven
Neem de tijd om je nieuwsbriefabonnementen eens door te nemen en schrijf je uit voor degene die je niet meer interesseren. Zo houd je je inbox in de toekomst lekker opgeruimd en word je niet meer overspoeld met ongewenste e-mails.

Onthoud dat het niet erg is om dit proces in verschillende sessies uit te voeren als je niet alles in één keer kunt doen. Geef jezelf de ruimte en wees trots op elke stap die je zet naar een georganiseerdere digitale wereld. Succes! 💻💪 #digitaleorganisatie #productiviteit #timemanagement

Liefs,
Claire