#40 Plan jouw eigen Mamalistische ochtend ❤️

Hoi allemaal, wat leuk dat je er weer bij bent 😊 Het is vrijdag, en dat betekent dat je op mijn podcast Mamalistisch een wandelaflevering van 30 minuten kan vinden. Elke vrijdag wandelen we samen 30 minuten lang buiten. Doe je oortjes in, trek je wandelschoenen aan en wandel dus gezellig met me mee!

Op mijn blog hier de laatste tips van deze week wat betreft de ochtenden. Ik denk dat dit wel de beste zijn van de week, want eigenlijk vat het concreet samen waar we naar toe willen werken: jouw eigen Mamalistische ochtend creëren.

Doe je mee?

Voorbereiding;

Heb je Miracle Morning gelezen? Ik wel. Ik vind dat je het hele boek kan samenvatten als:

Je moet iets vinden waardoor je echt meteen je bed uit wil komen.

Zo van: WOEHOE let’s go, hahaha. Nouja, het is niet gemakkelijk zoiets te vinden. Maar misschien heb je wel behoefte aan meer tijd voor jezelf? Dat is mijn motivator. Naast dat ik 3 ochtenden sport, omdat ik het dan lekker gehad heb en er geen tijd meer voor hoef in te plannen de rest van de dag. Serieus, dat helpt op vrije dagen. Dan heb ik een uur meer onder schooltijd, en die besteed ik aan een serie op de bank, of een lekkere shopochtend.

Waar wil jij je bed voor uitspringen? Lezen? Dat zou fijn zijn. Even ouderwets met een goed boek in de hoek van je bank ploffen, dekentjes erbij, thee of cappucino… lekker hoor! Of schrijven? Dat doe ik iedere ochtend hier, maar misschien heb jij ook wel behoefte om een blog bij te houden? Of jouw mamaboekje te vullen met gedachten… Tekenen kan ook! Lekker je hoofd leegtekenen, of schilderen. Een uur douchen, kan jou het schelen! Of lekker in bad, even helemaal niets…

Schrijf eens op wat jouw ochtend ideaal zou maken en plan zo’n ochtend gewoon in!

Stap 1: Leg de avond ervoor alles klaar wat je in de ochtend nodig hebt. Denk aan kleding voor jezelf, voor de kinderen, ontbijtspullen, lunchbakjes (kunnen zelfs al gevuld), drinkbekers, tassen, sportspullen, hondenriem.. alles. Natuurlijk hang ik dan ook de dagritmekaarten op, wat staat er op de planning van de jongste? Die kaarten hang ik klaar zodat ze de volgende ochtend haar dagplanning kan zien.

Stap 2: Ga op tijd naar bed. Hoe laat wil je opstaan? Reken minimaal 7 uur terug, ik zelf pak altijd 8 uur zodat ik bijna altijd uitkom op om 22:00uur naar bed 😉

Stap 3: Sta een uur eerder op dan je kinderen. Staan jouw kinderen om 7 uur op? Dan sta je om 6 uur op.

Stap 4: Doe een heel uur lang je eigen ding. Ik heb ze ook wel eens ineens toch om me heen hangen dan, mijn schatjes. Tegen de afspraak in. Tegenwoordig zijn ze groot en dan doe ik oortjes in, luister naar een rustgevend muziekje en ga lekker verder met waar ik voor mijn bed uit was gekomen. Toen ze klein waren zette ik ze met hun allerlekkerste dekentje, kussentjes, knuffeltjes en lekker drinken op de bank voor de televisie. Als zij het fijn hebben, heb jij het ook fijn. Mooi motto 💕

Stap 5: Na dat uur: douchen, aankleden, opmaken, haren stylen dat soort dingen. Na mij zijn de kinderen aan de beurt. Het fijne is dat je dan kan helpen mocht dat nodig zijn.

Stap 6: Ontbijten met zijn alleen aan tafel! Dat is echt heel belangrijk om te doen, want zo start iedereen met een gevuld buikje zijn of haar dag. Bovendien is het een mooi gezinsmomentje, heeft iedereen lekker geslapen?

Stap 7: Na het ontbijt ruimen we samen op, dekken we de bedden op en haal ik het huis uit ochtendstand. Ik deed dat eerst altijd zelf even als de kinderen naar school waren, maar ik merk dat het heel naar is om thuis te komen in een rommelig donker huis. Even opruimen dus, gordijntjes open, luchten dat soort dingen.

Stap 8: Planning doornemen in je mamaboekje. Wat staat er vandaag voor mij in mijn agenda? Wat willen de kinderen? Wil er eentje afspreken, dan kan dat bij jou of niet. Dat is zo’n belangrijke vraag op het schoolplein. “Bij jou of bij mij?”

Stap 9: Ik loop de dagritmekaarten na samen met de jongste. Welke kaartjes kunnen we omdraaien? Klopt het nog met wat we hebben afgesproken?

Stap 10: Daarna heeft iedereen zijn eigen tijd. Ik ga dan even wandelen met de hond. Zodra ik thuiskom vertrekken we met de fiets naar school.

Hopelijk kan je hier wat mee! Hele fijne dag vandaag, fijn weekend en maandag ben ik er weer. Tot snel!

❤️Claire