KickOff maandag | week 2 | dagroutines

Hoi lieve mama,

Leuk dat je luistert en kijkt naar een nieuwe aflevering van Mamalistisch. Je kan mijn afleveringen bekijken op YouTube en op Spotify, maar ik weet dat de podcast op nog veel meer plekken word doorgeplaatst. Het verschijnt zelfs al blog op Mamalistisch.nl, dus mocht het deze week ergens te snel voor je gaan, lees het op je gemakje dan even na.

Vandaag de allereerste aflevering van deze week, een nieuwe week dus een nieuw onderwerp. Hopelijk hebben jullie er ook weer heel veel zin in. Deze week gaan mijn kinderen naar school en ben ik helemaal klaar om mijn voornemens in te zetten. Ik heb dat vorige week al met jullie besproken, maar mijn voornemen is dus meer sporten en gezondere keuzes maken op eetgebied zodat ik deze zomer wat strakker in mijn vel zit. 

Maar het is niet zo raar ik het deze week met jullie over routines wil hebben. Ik heb namelijk sterk behoefte aan het onder de loep nemen van de dagen en hoe ze verlopen in huis deze week, nu de sint, de kerstman en al het vuurwerk achter de rug is. Daarom lijkt het me EXTRA handig dit deze week met jullie goed op te pakken. 

Een routine is iets wat dagelijks terugkomt. En als je dat dus in kaart brengt, en op de dagen inzet zoals ze zijn bedoeld, dan heb je uiteindelijk meer tijd om de dingen voor elkaar te krijgen en heb je zelfs kans dat de dagen lopen zoals je zou willen dat ze zouden lopen. Dat zou mooi toch?

Ik ben hier al een beetje mee aan de slag gegaan maar laat ik het stap voor stap alvast met je doorlopen. Ik heb het over routines voor het hele gezin en volgende week nemen we de routines van het huis onder de loep. Dan heb ik het over schoonmaken en op ruimen.

Woensdag maken we samen routines voor jou en voor je kinderen. Donderdag geef ik je 10 tips en vrijdag gaan we samen wandelen. Morgen kan je hier terecht voor een Teken je hoofd leeg filmpje en vrijdag probeer ik een knutseltip te geven!

Ik wens je nu alvast een hele fijne nieuwe week toe. Tot morgen, doeg!

Claire 

https://youtu.be/Pqg0kHcEXdA