Maandagblues

Ik fiets iedere ochtend met mijn kind achterop richting school. De kinderen die ik tegenkom gaan naar het middelbaar onderwijs, bij ons om de hoek. Hoe lang hebben ze al moeten fietsen? Aan de gezichten te zien uuuuuuren. Er is niet één puber te vinden op de fiets die lacht op maandagmorgen. Geen één morgen nu ik er zo over nadenk. Maar maandag is het ergst.

De enige mensen die mij een glimlach terug schenken zijn de honden-uitlaters in de ochtend én de ouders die ik op het schoolplein tegenkom. Alhoewel, ook niet allemaal. Vooral niet op maandag.

Het is ook vervelend, die maandagochtend op moeten starten. Heel het weekend moesten we waarschijnlijk met zijn allen weer van-alles. Zo sleurde ik mijn kinderen gisteren mee naar IKEA en vierde papa afgelopen zaterdag zijn verjaardag.

Resultaat zondagavond: “OH NEE MAM! Ik heb nog huiswerk!” Mijn andere dochter “kon niet slapen” en kroop om 22uur bij mij in bad. Haar woorden: “Na dit badje lukt het vast wel mam!”

We hebben het opgelost, uiteraard. Alles sliep uiteindelijk heerlijk.

Nu komt mijn MAMALISTISCHE tip: Wat ik op maandag altijd doe is de wekker een half uur eerder zetten. Heel gemeen, maar het werkt. Eigenlijk zorgt het ervoor dat het de eerste teleurstellingen ( dat het weer maandag is) opvangt.

De meiden worden slaperig wakker, hebben geen zin, geen puf, zijn moe bladibla. Uiteindelijk gaan ze hun gangetje en komen er aan het einde van hun ochtendritueel achter dat er nog tijd over is! Tijd om te hangen voor de tv, tijd om te appen met vriendinnen, tijd om die tiktoks te beoordelen..

Resultaat: uitgeslapen meiden op maandag richting school.

Echt uitgeslapen zijn ze natuurlijk niet.. toch ogen de mijne wakkerder dan al die tieners die ik tegenkwam onderweg. Diep weggedoken in capuchontruien. Probeer het uit zou ik zeggen! (misschien ook wat voor jouzelf 😛 )