Categorieën in huis

Deze week staat in het teken van opruimen. Zojuist heb je misschien wel mijn podcast aflevering hierover beluisterd. Hierin legde ik je uit dat je het allerbeste opruimt als je gaat opruimen per categorie. Dat ken je wel van Marie Kondo misschien. Zij hanteert de Konmari stijl. Konmari stijl betekent niet beginnen op één plek maar met één categorie. Dit is de juiste volgorde: kleding, boeken, papier, overige (komono) en als laatste spullen met emotionele waarde.

In het mamalisme bepaal jij jouw eigen volgorde en jouw eigen categorieën in huis. Kijk eens naar bovenstaande categorieën. Welke ontbreken er voor jou?

Als ik kijk naar mijn categorieën heb ik bijvoorbeeld speelgoed toegevoegd. Maar ook keukenartikelen, persoonlijke verzorging, huisdier etcetera. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wenst.

Woensdag zet ik een opdracht hierover online. Succes deze week maar vooral veel plezier. Opruimen is zo’n goede eerste stap, je zult merken dat je jezelf een stuk lichter en blijer gaat voelen. Uiteindelijk dan, want eerst moet er nog een hoop gebeuren!

Luister hier de podcast: https://open.spotify.com/episode/2NP6dWk0LXih5N7MUe2n22?si=07S6vSP2RgGDtbwvUXGMvQ&utm_source=copy-link

Tot snel,

Claire