Nieuw schooljaar!

Als moeder weet je vast wel dat je altijd even de agenda moet checken van school. Vroeger werd het ons ouders erg gemakkelijk gemaakt want dan was er altijd een papieren versie met een gaatje bovenin – zodat je de agenda aan de muur kon hangen-. Dat werkte perfect. De school van mijn jongste is tegen papierverspilling en print dus niets meer uit. De oudste gaat naar middelbaar onderwijs en ik ving iets op over een ouderapp, een hele nieuwe wereld die ik nog moet gaan uitvinden dus.

Maar let dus even goed op. Je ontvangt geen nieuwsbrief op een vel papier maar in je mailbox, geen schoolagenda die je kan ophangen maar die kan je terugvinden op de site en geen herinneringsbriefjes meer in de tassen van de kids als er wat te doen is je moet er echt zelf aan denken. (Soms heb je mazzel en hangt er een briefje aan de schooldeur.) Maar dit is vervelend voor ouders die het lastig vinden om te plannen. Daarom ben ik er vandaag met deze reminder voor je en direct een fijne oplossing die ik zelf toepas.

TO DO

Ga naar de site van school en klik op de agenda. Tot nu toe zie ik dat iedere school zo’n hoekje heeft. Schrijf alle data over. Plan het in zo’n goedkope agenda van de action. Dat wordt nu de familieplanner. Je mag het ook in je telefoon zetten, op de koelkast hangen, wat handig werkt voor jou. Voor mij werkt de familieplanner.

Noteer in de agenda:

  • de vrije dagen
  • de vakanties
  • de bijzondere dagen
  • de reminders
  • plan alvast de dag waarop je wil trakteren voor verjaardagen (& mail dat even direct naar de leerkracht)
  • als extra zet ik een hartje op de dagen dat de jongste mag/kan afspreken (vaste dagen)

In de familieplanner zet ik ook de gymdagen, de huiswerkopdrachten, de vergeet-geen-euro-mee-te-geven reminders, de verjaardagsfeestjes, de danslessen, de scoutingdagen, alles wat de kids later zelf in de gaten moeten houden staat in de familieplanner.

Succes!

Liefs, Claire