Nooit meer iets vergeten

De truc! Benieuwd naar hoe je er voor kan zorgen dat je gewoon niets meer vergeet? Lees dan snel verder. Ik ga er overigens vanuit dat je de standaard dingen gewoon in je telefoonagenda zet. Ik zelf gebruik de agenda van Google, maar soortgelijke zijn er uiteraard overal te vinden.

Hoi lieve mama,

Leuk dat je er weer bent om mijn blog te lezen. Vandaag wil ik het met je hebben over het plannen van al die dingen die je nog moet doen. Wist jij dat het heel erg slim is om, voor je gaat plannen, je hoofd te legen?

Je hoofd legen doe je simpel door een paar blanco velletjes voor je te leggen en alles je hoofd uit te gooien. Een voorbeeld geef ik hieronder. Stel dat ik mijn hoofd nu leegmaak dan komen daar de woorden uit die hieronder vermeld staan.

  • prullenbak legen, nieuwe zakken kopen, afwasmiddel, keuken handgreepjes schoonmaken, camperplek herfst regelen, blog schrijven, wit kledingsetje klaarleggen, vloerkleed reinigen, kast sophie herindelen, stofzuigen kamer meiden, schoonmaakplanning printen

Als ik dit zo heb opgeschreven, voelt dat echt mega fijn. Ik weet inmiddels dat als ik dit doe, ik namelijk niets meer vergeten kan. Wanneer ik dit heb gedaan, pak ik mijn agenda erbij. Ik start met de boodschappen onder elkaar te zetten (nieuwe zakken, afwasmiddel) en vul dat aan met de rest van de spullen die ik nodig heb maar niet mijn hoofd uitkwamen. Dus de usual boodschappen dus.

  • prullenbak legen, nieuwe zakken kopen, afwasmiddel, keuken handgreepjes schoonmaken, camperplek herfst regelen, blog schrijven, wit kledingsetje klaarleggen, vloerkleed reinigen, kast sophie herindelen, stofzuigen kamer meiden, schoonmaakplanning printen

Vervolgens scan ik mijn to do’s op wat ik direct, zonder problemen en binnen 5 minuten kan doen. Ik start met het printen van een schoonmaakplanning, en noteer daarop dat ik de kamer moet stofzuigen, het vloerkleed moet reinigen, de prullenbak moet legen en dat ik de keukenhandgreepjes moet schoonmaken. In mijn agenda maak ik voor vandaag een blok ” schoonmaken” aan. Later zal ik dus die taakjes doen, met daarbij de dagelijkse planning van schoonmaak. Kwestie van doen en afvinken (werkt heerlijk, aanrader).

  • prullenbak legen, nieuwe zakken kopen, afwasmiddel, keuken handgreepjes schoonmaken, camperplek herfst regelen, blog schrijven, wit kledingsetje klaarleggen, vloerkleed reinigen, kast sophie herindelen, stofzuigen kamer meiden, schoonmaakplanning printen

Nu kijk ik of ik nog meer dingen heb die ik meteen (binnen 5 minuten) kan doen. Dat is niet zo. Sophie haar kast indelen kost tijd, ook de juiste set witte kleding uitzoeken kost tijd. Dus ook dit plan ik in voor vandaag. Voor ik ga poetsen ga ik aan de slag met de kast van sophie en na het poetsen hang ik het witte kledingsetje klaar.

  • prullenbak legen, nieuwe zakken kopen, afwasmiddel, keuken handgreepjes schoonmaken, camperplek herfst regelen, blog schrijven, wit kledingsetje klaarleggen, vloerkleed reinigen, kast sophie herindelen, stofzuigen kamer meiden, schoonmaakplanning printen

Dan staan er 2 dingen op die naast tijd in beslag nemen, ook voorbereidend werk vereisen. Een blog schrijf je, maar je moet eerst weten waarover. Ik maak van dit soort dingen een project. Ook camperplek herfst regelen is een project. Wat je moet doen is de stappen die hiervoor nodig zijn omschrijven. Die plan ik in in de agenda. Dat kan in een middag, maar het kan ook zijn dat ik vandaag een stukje kan doen, en morgen verder ga. Dus:

  • Blog onderwerp, blog feitjes, blog schrijven, blog media, blog inplannen, blog delen socials zijn de stappen die ik moet zetten voor project blog.
  • Camping stad/dorp/omgeving bepalen, camping kosten bepalen, camping precieze data reserveren, camping aankomst/vertrek-tijd, camper ophalen dag +tijd doorgeven, camper terugbrengen stalling dag + tijd doorgeven, datzijn de stappen die ik moet zetten voor project camperplek regelen voor de herfstvakantie.

Al die stapjes die nodig zijn voor het project blog EN de stappen die nodig zijn voor project camper, zet ik los in mijn agenda.

Nu heb ik mijn hoofd geleegd, wat rust geeft, en ik heb alles wat erin zat ingepland. Ben je nu iemand die er niets uitkrijgt tijdens dat legen van je hoofd? Dan zorg je voor een briefje in de keuken, leg er een pen naast. Elke keer dat je aan iets denkt wat je nog moet doen en het kan niet binnen 5 minuten gedaan worden (lees meteen) schrijf je op. Dan kan je aan het einde van de (mid)dag het allemaal in je agenda noteren of op je boodschappenlijst zetten.

Onthoud: “Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet ervan te genieten!

Liefs Claire