01: Mamalistisch! Het begin

Hey mama’s! 

Ik ben hier omdat ik wat te melden heb. Een missie, en die missie is het mamalisme onder de aandacht brengen. Het watte, denk je vast. Wacht, vertel ik zo! Deze blog is bedoeld voor moeders die op zoek zijn naar eenvoud in het moederschap. Ik start ook een podcast over het mamalisme op o.a. Spotify. Ik ben te vinden op Insta, Twitter en Facebook. Kortom, ik zoek aanhangers. Mama’s die open staan voor eenvoudig moederschap want, bestaat dat wel? 

Allereerst…

Bedankt voor het lezen van deze blog! Vergeet mij niet te volgen als nieuwe lezer. Druk even op volgen als dat kan, zodat ik kan zien dat mijn blog bereik heeft, ik ben daar zo vreselijk nieuwsgierig naar. Dus als je dit leest, druk eventjes op volgen. Join deze heerlijke mamaclub! Ik vind het trouwens erg leuk te merken dat mijn vorige blog op blogger stiekem best vaak gelezen is! Nu mag ik door op mijn eigen website, gemaakt door mijn lieve partner. Dankjewel hiervoor schatje!

Wat kom ik doen?

De komende weken lees je hier mijn gedachten over- en ervaringen met- iets wat er simpelweg nog niet bestond. Iets waar ik zelf vanaf 2009, het jaar waarin ik de moeder werd van Sophie, ontzettend veel aan had gehad. Wat nog meer welkom was in 2015, toen ik moeder werd van Lotje. Iets waar ik dus erg lang naar heb gezocht, maar in 2016 pas vorm begon te krijgen. En het is iets wat ik pas vorige week precies wist te benoemen. Het MAMALISME. Tataaaa! Het bestaat gewoon niet! Hoe is het mogelijk? Het MAMALISME is een beetje te vergelijken met minimalisme, wat alles tot het minimale terugbrengen betekent. Iets wat voor een andere levensfase geweldig werkt, maar toegespitst op het moederschap kom je er tijdens de tropenjaren met kids achter dat het niet echt meer zin heeft. Minimalisme gaat namelijk net wat te ver om echt in je leven te houden als moeder. Wat wel werkt voor mij en mijn vriendinnen is MAMALISME, en dat is iets wat ik je de komende weken ga bijbrengen.

Mijn doel? 

Ik zou heel graag willen starten als mamacoach en moeders MAMALISME willen leren. Gewoon live en in 1 op 1 sessies. Bij jou thuis, in jouw veilige omgeving. En als dat niet kan? Dan gaan we wandelen, of misschien met de kids naar een speelpaleis. Of we zien elkaar live tijdens een comfortabel videogesprek. Kan ons het schelen! Ik ben moeder en weet precies waar jij allemaal doorheen kan gaan. Ook ik word ondersteund door andere moeders met kids in oudere leeftijden. Iedere levensfase van die kleine zogenaamde engeltjes brengt weer nieuwe dilemma’s met zich mee. Hoe wij ons echt voelen verbergen we vaak voor de buitenwereld. –Alles gaat goed hoor! Prima zelfs.-Toch?

Tot nu toe heeft iedere moeder die ik heb gesproken in goed vertrouwen, wel een probleem of iets wat ze wil verbeteren of veranderen aan zichzelf. Echt, iedereen. Met Mamalistisch wil ik je oplossingen bieden voor je gezinsleven, voor je dagroutines, maar vooral laten kennis maken met eenvoudig moederschap, mamalistisch leven. Samen gaan we de komende weken op ontdekkingsreis. Lees maar snel naar de eerste blog zodra deze online komt. 

De invulling!

Iedere week behandel ik een onderwerp. We starten met OPCLAIREN. Mijn naam heeft licht, helder als betekenis. Iets wat ik wel toepasselijk vind om te vermelden, want Opclairen betekent dus in mijn wereld: verhelderen. Grappig toch hoe alles een plekje krijgt 😉 Fase 1 gaat vandaag in voor jou, voor mij en hopelijk nog veel meer mama’s in NL en BE.

Let’s Claire it up ladiesss!

LFS!

Claire